I min bokhylla Ä

Det blev inga böcker på XYZÅ men en bok hade jag på Ä i hyllan!

Älskaren läste jag för första gången när jag pluggade litteratur och jag fascinerades av berättelsen i en verklighet långt ifrån min egen. Någon gång vill jag läsa om den. Älskaren är berättelsen om en femtonårig fransyska som bor med sin familj i Indokina på 1920- talet och inleder en affär med äldre kinesisk man. Klyftor som rasfördomar och klasskillnader står i vägen och historien ses inte på med blida ögon av mannens överklassfamilj.

Språket i Älskaren är inte helt lättillgängligt och den tar sin tid att läsa trots att den är ganska kort. Men det är ett vackert språk och trots att det kanske inte händer så mycket i själva historien rymmer ändå de få sidorna väldigt mycket mellan sina pärmar.

2 reaktioner på ”I min bokhylla Ä

  1. Åh, ”Älskaren”! Jag tror inte att jag läste ut boken, men jag har sett filmen.

    Jag ska också bidra med en bok på Ä: ”Älskade” av Toni Morrison. Den handlar om svartas situation i USA på 1800-talet, runt omkring när slaveriet avskaffas.

Kommentera