I min bokhylla: M

Jag hade många titlar på M i min bokhylla, så det blev ett urval!

Molnfri bombnatt tjatar jag om i tid och otid men faktum är att det är en av de allra bästa böcker jag någonsin läst – en fantastisk berättelse om kärlek, hat, krig och oförståelse. Jag är så himla glad att jag fick den här av Vixx för annars vet jag inte när – eller om – jag hade läst den.

En annan bok jag säkert också har skrivit om mer än en gång är Momo eller kampen om tiden av Michael Ende. Det är också en fantastiskt fin berättelse som kan läsas av både barn och vuxna.

En bok jag är väldigt glad att ha i min bokhylla är Maria Langs debutbok från 1949 – Mördaren ljuger inte ensam. I den här boken får vi för första gången träffa Christer Wijk och Puck Bure och åh, vad bra den är! Just min bok är tryckt 1950 och jag hittade den för två kronor på en loppis för länge sedan.

Midnight’s Children är en fantastiskt vacker, spännande och brokig berättelse av Salman Rushdie. Den berättar om de barn som föddes på natten mot Indiens självständighetsdag, 1001 stycken och alla föds de med olika gåvor – allra mest får läsaren följa Saleem och hans brokiga släkthistoria och det är en himla spännande och livfull sådan.

Allra sist är boken Mickels sagor som är skriven av Per Gustavsson och som jag köpte på Ljungby Sagomuseum. En rolig och intressant sagosamling med många fina sagor i.

2 reaktioner på ”I min bokhylla: M

 1. Av någon anledning blev jag aldrig lika fascinerad av ”Molnfri bombnatt”, som jag blev av VO:s serie från 80-talet om Romarriket. Men jag läser kanske om den en vacker dag. Jag har också ”Momo” någonstans, men jag har aldrig läst den.

  Mina egna tips den här gången blir:

  ”Madame Dubarry” av Kurt Reis.
  Den handlar om en älskarinna till den franske kungen Ludvig XV och hennes liv.

  ”Min farmors hus” av Carl Erik Soya
  Den handlar om en pojkes uppväxt hos sin farmor i förra sekelskiftets Köpenhamn.

Kommentera