I min bokhylla Ö

Även på Ö hade jag bara en bok i hyllan. Men den är högt älskad!

Öster om Eden är en släktkrönika av stora mått, stora främst för att den är så fantastiskt bra! Genom svartsjuka, blod, död och en hel del intriger får läsaren följa släkten Trasks öden. Förutom att Öster om Eden är översållad med spännande intertexter till andra litterära verk är den också begåvad med John Steinbecks fantastiska språk. En klassiker väl värd titeln, läs den!

9 reaktioner på ”I min bokhylla Ö

      1. Jag hade den på video, men köpte faktiskt den på DVD för ett tag sedan för en billig penning. Den var så vansinnigt bra 🙂

  1. Mina två tips på Ö har tokigt nog båda två ordet ”hav” i titeln.

    ”Ödets hav” av Elisabet Nemert utspelar sig på Gotland och i Novgorod på 1300-talet.

    ”Öppet hav” av Annika Thor är den sista delen av fyra i serien om Steffi och Nelli, som var flyktingbarn i Sverige under andra världskriget.

Kommentera