I min bokhylla S

På S hittade jag två fina böcker med mycket fina framsidor.

Skymningsinferno är isländsk medeltidsfantasy, baserat på vetenskapsmannen Jón Gudmundssons liv och det är fantastiskt vackert! Det är en berättelse som inledningsvis hade svårt att fånga mig men som sedan höll mig fast med sitt poetiska språk, fyllt av misär och elände och otroligt vackra naturbeskrivningar. Dessutom är jag väldigt svag för både titeln och omslaget, galet vackert!

Spökriddaren och hans väpnare är en fin ungdomsbok av en favoritförfattare inom området, Cornelia Funke. Den här boken är baserad på en gammal spökhistoria från England om en riddare med ett krossat hjärta och om en internatskola som är hemsökt av ett spöke med skallrande benknotor. Åh, vad jag älskar den här boken! Der är en helt underbar spökhistoria för både unga och vuxna med fantastiska illustrationer av Friedrich Hechelmann. Extra glad blev jag när jag fick boken signeradförra årets bokmässa.

11 reaktioner på ”I min bokhylla S

    1. Det tror jag absolut att du skulle göra, den är helt underbar! Bläckhjärta- trilogin är också helt fantastisk 🙂

    1. Det är en klassisk spökhistoria, gillar man skräck och stämning tror jag man gillar den! Och det är fantastiska bilder, en riktig pärla 🙂

  1. Jag tror att mitt första förslag på S får bli ”Shardik” av Richard Adams. Det tog mig visserligen fjorton månader att läsa ut den (villket sannerligen är ett rekord för mig) och den var skriven på ett onödigt högtravande språk, men jag tycker ändå inte att den var dålig. Och den är också ovanligt realistisk för att tillhöra fantasy-genren. Den handlar om hur en björn hittas brandskadad på ön Ortelga av jägaren Kelderek. Ortelganerna tror att det är björnguden Shardik, som äntligen har återvänt till dem. Men det visar sig också att Keldereks öde är sammanbundet med björnens…

    Sedan kan jag nämna ännu en av mina många hyllvärmare: ”Stackars lilla drottning” av Anna Sparre. Den handlar om Gunilla Bielke, Johan II:s andra drottning.

      1. Jag ska i och för sig erkänna att jag hoppade över till annat under tiden. Men den var också lång och hade ett onödigt högtravande språk.

Kommentera