I min bokhylla U

Jag hade bara en bok på U i min bokhylla men det var å andra sidan en bok jag läst både en och två gånger och säkert kommer läsa igen.

Under det rosa täcket är en otroligt bra bok där Nina Björk gör upp med gamla myter om kvinnor, kvinnlighet och mäns syn på kvinnor och följer i feminismens spår långt tillbaka i historien. Intressant, spännande och väldigt aktuell. Läs!

5 reaktioner på ”I min bokhylla U

  1. Jag tror att jag åter igen ska rekommendera Vibeke Olsson, eller närmare bestämt hennes två ungdomsromaner ”Ulrike och kriget” och ”Ulrike och freden”. De handlar om Ulrike, en flicka i Nazityskland, som verkligen tror att Hitler har rätt, men också får det svårt efter att kriget tagit slut. Vibeke var förresten fortfarande tonåring själv, när hon skrev de här två böckerna!

      1. Jäpp, hon var bara sjutton år gammal. Och själv är man tjugoåtta och har fortfarande inte fått sin första roman färdig.

Kommentera