Icke-fiktiva läsutmaningen 2018

Ofta sneglar jag på facklitterära böcker, tänker att jag gärna vill läsa och lära mig det dem har att berätta – och väljer sedan en skönlitterär. I år tänker jag ändra på det.

Jessica Johansson, som bloggar på Så himla arty, startade ”Icke-fiktiva läsutmaningen” i gruppen Litteraturgäris på facebook (en fantastisk grupp för övrigt!). Jag tänkte nu haka på den utmaningen i bloggform. Jessicas mål med utmaningen är att läsa 30 sidor om dagen i en icke-fiktiv bok men då jag ofta läser väldigt lite på vardagarna och desto mer på helger och lov sätter jag istället mitt mål till 12 icke-fiktiva böcker under 2018 – alltså ungefär en i månaden.

Med icke-fiktiv litteratur menas inte bara facklitteratur utan även biografier, essäer, konstböcker och så vidare – allt som inte är skönlitterärt/fiktivt.

Det här är min andra läsutmaning för 2018. Den första handlar om världslitteratur.

Vill du vara med? Kolla in Litteraturgäris- gruppen!

Precis som med Världsutmaningen startar jag utmaningen genom att även ta mig an lite hyllvärmare. Det här är de icke-fiktiva böcker jag hade i min att-läsa hög. De kommer jag att prioritera men fler kommer tillkomma, förstås.

3 reaktioner på ”Icke-fiktiva läsutmaningen 2018

Kommentera