0 reaktioner på ”Idag läser jag..

 1. Hon känner väl igen en kattmänniska även på boken han har skrivit — Lovecraft var nämligen fanatiskt förtjust i katter.

  1. Man får väl ta ”matcha” med en nypa salt då 😉 Selma är ju egentligen inte så mångfärgad direkt 😛

 2. Hur är Lovecraft? Jag har aldrig läst ett ord av honom. (henne?)

  (Nu är det en snygg lövbild här inne förresten, och en fin katt. Jag behöver definitivt en katt som matchar mina böcker.)

  1. Lovecraft (han, Howard Phillip) är väldigt duktig på att skapa skräckstämningar och påminner himla mycket om Edgar Allan Poe i språket, fast nästan mer högtravande. Han är duktig på att använda adjektiv, om man säger så… Jag gillar Lovecraft, och han har ett ganska speciellt sätt att skriva om mentaliteter och illusioner, det är ofta mycket science-fiction inslag och möjligheter att saker kan ha hänt men ändå inte, om du förstår min haltande förklaring…
   (Och Selma matchar ju inte så himla mycket egentligen eftersom hon bara är svart och vit, men Paul Auster gick hon ju himla bra ihop med!)

Kommentera