Ikväll sluter vi Twilight-cirkeln!

2008 jobbade jag på en väldigt rolig arbetsplats i Växjö. Den hösten var hösten jag lärde känna Bella och Edward – och också blev ansvarig för vad man skulle kunna kalla ”Twilight-revolutionen” på mitt jobb. Jag fick fem kollegor att läsa och älska Twilight – och en del att också bli oerhört frustrerade över denna dåliga bok (ja, Silvio, jag tittar på dig). Med anledning av Twilight lärde jag också känna sagda arbetskamrats syster, Tella (”du borde verkligen träffa min syrra, hon älskar också den där boken, ni skulle gilla varandra”).

Vi gillade varandra. Vi gillar fortfarande varandra.

Det var också den hösten jag blev verkligt nära vän med två av mina fantastiska kollegor, Nina och Bella, som var de första jag infekterade med min Twilighthysteri (min Twilight är väldigt, väldigt sliten av alla utlåningar men är det inte precis så det ska vara med böcker man gillar?) Vi tre såg premiären av den första Twilight- filmen i Växjö och vi hade hemskt roligt den hösten. Twilight är därmed betydligt mer än bara en bok för mig.

Den vintern flyttade jag och Bella till Östersund. Numera bor jag i Umeå och Bella och Nina i Stockholm och som av en händelse är jag där alldeles just nu. Vad vi ska göra? Jo vi ska se sista filmen förstås, Breaking Dawn del 2. Cirkel sluten. Är det inte underligt hur det blir ibland, även i ett land som består av så många mil som Sverige ändå gör?

Det ska sägas att jag inte är särskilt förtjust i Twilight- filmerna, de är verkligen inte bra om man jämför med böckerna. Men är böckerna bra då? Jag har diskuterat det här flera gånger i bloggen, senast i onsdags.

Men jag gillar dem. Och det får faktiskt räcka.

1 reaktion på ”Ikväll sluter vi Twilight-cirkeln!

Kommentera