Inget påskekrim i år – men det blir nog sommarkrim

Bokhoras fredagsfråga denna veckan är om det blir något påskekrim. Jag fick en deckare i present av min syster när jag fyllde år i början på mars – I skydd av skuggorna av Helene Tursten – men jag tror jag sparar på den. Jag läser (i stort sett) alltid deckare på sommaren. Långa dagar i sommarstugan på en filt i gräset, av någon anledning tycker jag det passar ihop med blodiga mord. Eller typen viktorianska tegelstenar på engelska. Förra sommaren läste jag The Crimson Petal and the White, i år letar jag efter något liknande. Hilary Mantels Wolf Hall, kanske.

Läser du påskekrim?

0 reaktioner på ”Inget påskekrim i år – men det blir nog sommarkrim

 1. Jag läser helst mina deckare och krimmare när det är mörkt och vinden viner runt husknuten och jag kan tända ljus och inbilla mig saker så fort jag hör minsta ljud 😛
  The crimson…sparar jag till semestern, likaså Jonathan Strange 🙂

  1. När det är mörkt och vinden viner så läser jag skräck istället, haha. Jag vet inte varför det har blivit så att jag läser skräck på vintern och deckare på sommaren, men svårt att bryta gamla vanor…

   Perfekta böcker till semestern!

 2. Allt som är mörkt, skräck, hemskt och så vidare läser jag då, på sommaren läser jag ju helst kioskromaner 😛 Fast ska nog bara ha en eller två i sommar…på flyget…

 3. Åh, Sugar är en av de bästa böcker jag läst! Faber har skrivit en till bok som översatts till svenska, typ en skräckis i Skottland-miljö, men jag minns ej titeln. Har dock inte läst den än, men är sugen. Är det något du känner till?

  Jag läser inte så mycket deckare, men nu föll det sig så att jag fick ett recex av Skuggsida som ska recenseras snart. Jag älskade Bauers förra bok och hoppas även på att denna är bra, trots att den är mer klassisk deckare. =)

  1. Nä, jag känner inte till just den boken men han har väl skrivit rätt många böcker? Jag måste läsa fler för The crimson… är den enda jag läst.

   Jag såg att många gillade Bauers förra bok, jag vet inte varför men jag blev lite anti. Kanske läser den också någon gång 🙂

 4. ”Sugar” har jag haft länge i hyllan, borde väl ta och läsa den snart. ”Woolf Hall” har jag mycket höga förväntningar på, men viktoriana är det ju inte, snarare brittiskt 1500-tal. Vilket är helt enligt mina önskemål eftersom jag när en bisarr fäbless för den epoken. Dock inget fel på viktoriana, det funkar det med.
  🙂 sandra

  1. Nä, Wolf Hall är ingen viktoriana men engelskt 1500- tal duger bra det med 🙂

   Jag läste ju Sugar på engelska och den var jättebra, däremot har jag hört att översättningen inte är riktigt klockren, tyvärr..

Kommentera