Jag blir (förhoppningsvis) plugghäst igen!

När jag tog studenten 2005 började jag jobba i en bokhandel. Våren 2006 blev jag litteraturvetenskapsstudent på universitetet i Växjö och även om det var slitsamt så var det bland den bästa tiden i mitt liv. Slitsamt var det för att jag pluggade på 150% samtidigt som jag hade två jobb och tog körkort och det gjorde mig lite trött på det mesta. 2008 gav jag upp studierna efter att ha skrivit både kandidatuppsats och magisteruppsats efter varandra, flyttade till Östersund och bara jobbade istället. Jag hade varken ork eller lust att plugga mer.

Men nu tror jag det är dags igen! Jag är mitt i processen att hyra ut min lägenhet och om allt går väl och jag får fatt på en lägenhet i Umeå så flyttar jag sista helgen i augusti. Jag kommer plugga i alla fall ett och ett halvt år, ett påbyggnadsprogram till att bli bibliotekarie. Kul, hoppas jag! Det som är mindre roligt är att lämna min kärlek kvar i Östersund men ett av våra två och ett halvt år tillsammans har redan varit på distans så det blir förhoppningsvis inte så farligt.

Bloggen kommer vara kvar, kanske kommer jag inte hinna hålla den uppdaterad varje dag men jag siktar ändå på det. Nu ska jag snart åka ut till sommarstugan igen, förhoppningsvis ska jag läsa ut Brödraskapet och sen tänkte jag börja på nordiska utmaningsboken för augusti, Per Petterssons Ut och stjäla hästar som jag hört mycket gott om!. Imorgon blir det recension av Amanda Hellbergs Jag väntar under mossan här på bloggen. Trevlig helg på er alla!

25 reaktioner på ”Jag blir (förhoppningsvis) plugghäst igen!

       1. Jaaa, det hoppas jag också, jag hoppas verkligen inte att jag lagt in en jobbhelg den helgen! (Vi lägger ju önskeschema som sen justeras men jag hann bara lägga in ett önskeschema och fick inte slutjustera mitt för jag var ju på semester, så jag vet inte alls hur jag kommer att jobba de närmaste 6 veckorna).Men jag kanske kan byta med någon 😉

 1. Sökte och kom också in på den utbildningen i Umeå. Men det var en back-up och mitt första val som var fast jobb på en arbetsplats jag älskar fick gå före – som tur är så jobbar jag med böcker hela dagarna redan. Hoppas såklart få höra mer om dina studier 🙂

  1. Kul att du fick ditt första val! Men vad roligt det hade varit med två ur bokbloggarmaffian på utbildningen 😉 det blir nog absolut plugganekdoter här på bloggen 🙂

 2. Låter som fina höstplaner! Lycka till! 🙂
  Själv harvar jag på på mitt stadiga jobb.. Undrar om jag kommer plugga någon gång i mitt liv..?

 3. Oj, vilken spännande förändring! Härligt att följa sina drömmar, även om det är tråkigt att bo långt bort från nära och kära (finns inte biblioteksprogrammen på distans vid Borås Högskola längre?). Önskar dig all lycka till och hoppas att vi får se dig ibland på bloggen. =)

  1. Tror inte det finns på distans längre.. men hursomhelst är detta ändå inte ”hela”programmet utan en påbyggnadsutbildning så den är kortare. Tror just den bara finns i Umeå 🙂
   Tack! 😀 jag kommer nog inte överge bloggen helt i a f 😉

Kommentera