Jag bor, alltså lånar jag

Jag insåg en rolig sak när jag rensade min plånbok häromdagen. Jag brukar slänga kvitton och kort jag inte använder, men lånekort har jag svårt att göra mig av med även om jag inte använder dem – på något sätt är de en rätt bra karta över var jag bott och pluggat i mitt liv. Sex stycken hade jag och då har jag ändå lyckats göra mig av med ett.

image

Alvesta bibliotek, Växjö stadsbibliotek, Mittuniversitetet, Östersunds stadsbibliotek, Stockholms stadsbibliotek, Umeå stadsbibliotek och Umeå universitetsbibliotek. Det som saknas är Växjö universitet.

Sparar du dina lånekort?

6 reaktioner på ”Jag bor, alltså lånar jag

  1. He he… Jag råkar vara spärrad, eftersom jag har varit väldigt seg på att lämna tillbaka böcker. Jag får alltså bara ha högst tre biblioteksböcker på en och samma gång. Men jag har mitt bibliotekskort kvar, fast jag inte har haft någon användning för det på mycket länge.

  2. Haha, jag inser just att jag också sparar alla lånekort, trots att jag numera väldigt sällan lånar på bibliotek (det blir så dyrt eftersom jag aldrig kommer ihåg att lämna tillbaka böckerna i tid). Men korten har jag kvar, man vet ju aldrig när de kan vara bra att ha — även om jag inser att ett lånekort som inte använts på 15 år knappast är aktuellt längre… 🙂

    1. Haha, nä ett av mina lånekort har jag inte använt på tio år. Men de verkar vara svåra att slänga 🙂

  3. Jag har tre jag använder av mina fyra stycken bibliotekskort – Jönköpings stadsbibliotek, Högskolebiblioteket i Jönköping och Vimmerby stadsbibliotek (har även Eksjö stadsbibliotek, men har inte använt det på över tre år, så vem vet om det ens fungerar längre – vet i alla fall att det fungerar även i min hemort Mariannelund)! (;

Kommentera