”Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig”

Citatet i rubriken tillhör en av mina popgudar, Håkan Hellström. Det visste ni säkert redan. Flera av er kanske också tänker hålla med mig när jag säger att just det här citatet passar väldigt bra in på en hel del böcker jag har läst i mitt liv.

9789176450727_200_anna-och-den-franska-kyssenAnna och den franska kyssen är en sådan bok. Jag hatade den, för att den var så förutsägbar. Jag älskade den uppenbarligen eftersom jag sträckläste den under några timmar i solen på min bakgård. Jag hatade att jag älskade den, för att jag så hett hatade de fruktansvärda stereotyper som befolkade den. Jag hatade att historien om Anna från Atlanta som tvingas studera på en internatskola i Paris och där träffar drömkillen, fångade mig så mycket. Jag älskade skildringen av Paris, att berättelsen växlade med årstiderna och att Paris visade sig från olika sidor i vårvärmen och höstkylan. Jag hatade att jag visste hur den skulle sluta redan när jag började, men jag älskade att den gav mig några timmars fullständig hängivenhet till läsningen.

Och mycket mer än så kan jag väl inte begära, eller?

2 reaktioner på ””Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig”

Kommentera