Jag vill…

Man vill så mycket, och allra helst vill man läsa allting man springer på och tycker verkar intressant. Tråkigt nog finns det inte tid för allt men ändå för det mesta, om man bara vill.

Just nu har jag väldigt mycket böcker jag vill läsa, och jag har också en hel hög lånade böcker hemma som väntar. Jag tror det ligger än fler biblioteksböcker och gömmer sig, kamofluerade bland mina egna böcker i min bokhylla. Det är sånt jag brukar märka när det dimper in påminnelser till mailen (och där vill jag också ta tillfället i akt och tacka för funktionen ”påminnelse – dina lån håller på att gå ut”. Tänk, vad utfattig jag skulle varit annars.)

De här pärlorna ligger just nu på mitt sängbord och väntar, tre är tips från andra bokbloggare och en har jag velat läsa i många år.

The Bell Jar – Sylvia Plath

Penelopiaden – Margaret Atwood

Crucifix Lane – Kate Mosse

The Little Stranger – Sarah Waters

För att inte tala om alla olästa böcker i min bokhylla. Men om de ska jag göra just det, hålla tyst. Det blir en alldeles för lång lista…

0 reaktioner på ”Jag vill…

  1. Ack ja. Bibliotekspåminnelserna är en välsignelse. Man ska bara komma ihåg att kolla sin mejl regelbundet också 😉

    (Och helst ska man dessutom inte svära för mycket när påminnelsen säger att man redan lånat om böckerna tre gånger och nu faktiskt måste pallra sig till biblioteket och lämna tillbaka, eller ändå betala böter….)

    Ett par bra böcker som väntar ivrigt på dig, förresten. Waters-boken väntar här också. Jag gillade inte Mosses Labyrinten, och har inte tänkt läsa nåt mer av henne (skönt när man bestämt sig, eller hur?!), men hur är hennes senare böcker? Har du läst någon av dem?

    1. Haha, ja, det är ju det också 😉
      Jag har läst tre stycken Mosse, jag tycker att hennes allra bästa är Kryptan men jag gillar ju Labyrinten också så om du inte gillade Labyrinten kanske du inte tycker om Kryptan heller. De är ganska lika i upplägget, även om Kryptan är bättre i min mening.

Kommentera