Julläsningen och rymdresorna 2018

Av någon anledning återvänder jag alltid till rymden under vinterns mörka månader. Kanske för att det känns så nära då, när kylan, snön och mörkret bäddar in allting och stjärnorna syns mer än någonsin på den svarta himlen. I tre år har jag varje jul läst en del i The Expanse av James S.A. Corey, dels för att jag älskar den så mycket att jag vill dra ut på läsningen och dels för att serien är så mäktig att jag inte orkar med mer åt gången. I år är det så dags för fjärde delen, Cibola burn. Jag längtar så!

I år läser jag också, äntligen, Jeanette Wintersons Christmas days, tolv berättelser och tolv julrecept för tolv juldagar.

Vad vore julen utan lite häxor? Jag tänkte äntligen ta mig an tredje delen i Sally Greens häxtrilogi, Half Lost.

Vad läser du?

Kommentera