Julläsningshögen

Jag har skrotat många jultraditioner. Det finns inga grisar på mitt julbord mer än de i marsipan och att julen har blivit en sådan konsumtionshögtid försöker jag motverka genom att skippa (nästan) allt vad julklappar heter. Det blir ju dessutom roligare med hemgjorda klappar eller häftiga second hand- fynd, om en nu måste ge någonting alls.

Men istället för de gamla trista kött- och köptraditionerna har jag fått nya. Jag testar nya veganska julskinkor varje år – i år är det dags för en hasselnötslimpa från årets julnummer i Vegomagasinet (världens bästa mattidning!) – jag tycker julen är lite fattigare om det inte blir en skotertur uppför berget och vad vore julen, egentligen, utan en saftig rymdopera i tegelstensformat?

I år läser jag Abbadon’s Gate, tredje delen i James S. A. Coreys fantastiska rymdepos. Att läsa en del i serien The Expanse varje jul och nyår är även det en ny tradition för mig. Det är något med att läsa science-fiction i kalla midvintern och blicka upp mot stjärnorna i natten. Därför läser jag även The Loneliest Girl in the Universe av Lauren James, ni vet hon som skrev den fantastiska The Next Together.

Jag läser också Half Wild, andra delen i Sally Greens häxtrilogi, och Genuine Fraud, den nya boken av fantastiska, oerfterhärmeliga E Lockhart. Jag försöker undanbe mig julklappar men får jag någon hoppas jag att det är Juldagar av Jeanette Winterson och Den goda gröna julen av Karoline Jönsson.

Vad läser ni i jul?

2 reaktioner på ”Julläsningshögen

  1. Det låter som att du har skalat bort några av de sämsta sakerna med julen. Skönt! 🙂 Själv läser jag en massa slattar nu i jul.. Har alldeles för många påbörjade böcker!

    1. Ja det borde jag också göra… Har nog tre påbörjade i alla fall som jag vill avsluta innan nyår!

Kommentera