Begravd under böcker

Ser ni den lilla pricken under alla böckerna? Inte? Den är jag, just nu.6a00d83451b4ba69e20163030939ef970d

Åtminstone känns det så. Jag har massor av böcker jag vill läsa men jag hinner aldrig, eller orkar inte. Kanske är det för att det är november.

Till bilden jag hittade (här) fanns en ganska intressant text, en läsare som förlikat sig med att lägga undan böcker innan hen läst klart – inte för att de var dåliga utan för att hen kände att hen fått ut tillräckligt av boken. Ett sådant fenomen har jag aldrig hört talas om och vet inte om jag själv skulle klara av det (jag klarar knappt av att lägga ner en bok även om den är dålig!), dock kan jag känna mycket för rubriken till blogginlägget!

Kan du lägga ner en bok halvvägs?

7 reaktioner på ”Begravd under böcker

  1. Jag har gjort det någon gång, och dom böckerna gnagar sig ännu i mitt samvete 😉 En av dem var andra delen i Nora Roberts bröllopsserie, jag ville så gärna älska böckerna, trögade mig igenom första boken men andra..nee-e det gick inte. Jag älskade temat men böckerna var ändå för tråkiga. Synd… Nu ligger den bara där i bokhyllan och stirrar på mig. Huu. 😀

    1. ja men det är ju just det! Om jag lägger ifrån mig en bok halvvägs kan jag inte sluta fundera på den. Bättre då att läsa ut och släppa helt sen 🙂 När det gäller serier har jag dock försökt lära mig att det är okej att sluta om inte böckerna är bra. Vill verkligen inte traggla mig igenom massor med böcker bara för att.. Men det är svårt!

  2. Läser man inte klart en bok så gnager de för evigt i mig för att jag inte vet hur boken slutade :/ Har dock en hög böcker som är påbörjade och inte avslutade som ska läsas ut någon gång….

Kommentera