Katten och kimonon

kattenochkimononDet har blivit ganska mycket grafiska romaner läst i höst. Kanske beror det på att det är en så fin tillflykt att ägna en timme åt en grafisk roman när man inte har så mycket mer än en timme över på hela veckan.

En sådan timme ägnade jag åt Katten och kimonon för några veckor sedan, och det var en trevlig timme. Kanske dock allra trevligast i början för jag blev mest förtjust i ramberättelsen, en historia om en skräddare som syr en kimono med katter på till kvinnan han älskar och kimonons katter får liv. En av katterna rymmer och ger sig ut i världen och det är i den kattens spår resten av berättelsen utspelar sig.

Inte för att resten av historien inte är alldeles underbar. Det är den, vacker och sorglig och rolig och magisk. Framförallt älskar jag alla litterära blinkningar och figurer från kända böcker som dyker upp och får följa i kattens spår. Jag tyckte verkligen om det här albumet, både berättelsen och teckningarna och jag tänker definitivt läsa uppföljaren, Tea Party.

Läs också vad Bokstävlarna tycker.

2 reaktioner på ”Katten och kimonon

Kommentera