Konsten att packa en resväska

Så var vi då där igen. Det ska resas (New York!), och vad är det första man börjar fundera på? Ur en boknörds synvinkel är det självklart böcker (vad annars?) Jag har två långa flygresor över Atlanten framför mig och urvalet får därför tänkas igenom.

Slutsatsen blir några ljudböcker på mp3-spelaren och två ganska små och behändiga pocketar – två hyllvärmare till och med. Den ena är Marian Keys Tankar från sängkanten och den andra är det Det sista kungadömet av Bernard Cornwell. En krönikesamling och en historisk roman känns lättsmält och bra! Optimalt hade ju varit att läsa något New York- relaterat, typ Sex and the City eller Breakfast at Tiffany’s. Eller Paul Austers New York– trilogi. Men jag är mer av den filosofin att det är roligare att i sådana fall köpa sagda böcker i staden (och sedan kanske läsa på hemresan!)

Med endast två böcker i väskan löper man ju självklart risken att sidorna ska ta slut men för det första har vi ganska mycket på schemat och för det andra så hade jag tänkt inhandla minst fem böcker i New York.

Så det ordnar sig nog ändå.

Hur tänker ni när ni packar böcker – vikt och storlek eller resmålsrelaterat innehåll?

11 reaktioner på ”Konsten att packa en resväska

 1. Hmm… det beror på. Å ena sidan är det roligt att ha något resmålsrelaterat med sig, men det föredrar jag nog att ha läst redan innan jag kommer till platsen. Jag tar gärna med mig böcker som har mycket innehåll (många sidor och liten text) och som antingen är lättlästa eller som går att att lägga ner mitt i en mening om så skulle behövas, utan att man behöver läsa om tre stycken när man vill ta upp den igen. Några av mina favoritböcker på resor har varit Morden i Midsomer, Tidsresenärens hustru och Tillsammans är man mindre ensam. Yummy~

  1. Instämmer, lättläst och liten text är perfekt! Jag tog två av mina minsta pocket där den ena dessutom är en krönikesamling, känns kanon 🙂

 2. Jag är lite smått i panik då jag också reser över Atlanten och till Amerikas västkust (på fredag börjar resan) men hinner fan inte packa. Som tur är har jag matat min Kindle med massa böcker.

 3. Kul att få åka till new york! drömmer om att få åka dit. Tänkte tipsa om något jag läste i dagens DN, mikrobibliotek och då specifikt ett café som heter Cup som ligger i de polska kvarteren i greenpoint brooklyn. Verkar vara ett spännande litet cafe med mycket böcker. Kunde inte hitta det i DN på webben men det kanske dyker upp 🙂

 4. På resor brukar jag ta med mig tunnare pocketböcker – gärna lättlästa och inte med för liten text. Jag blir lätt illamående nämligen och orkar inte med svårlästa saker då. Lian Hearns japanska serie funkade väldigt bra som flyglektyr sist.

  Och bra läsning till trots – sjuksköterskan i mig måste bara påminna er om att inte glömma att regelbundet vicka på tårna eller gå upp och gå lite i gången under den långa flygresan. 😉

 5. Härligt! Haha, du skulle ha sett min resväska när vi reste till Egypten … Lyckades dock smuggla ner ett par böcker i brorsans resväska (givetvis de tyngsta 😛 ). Jag brukar välja böcker som jag verkligen, verkligen tror är bra, eller som många många andra gillar. Alltså chansböcker lämnas hemma, och det brukar faktiskt lyckas väldigt bra 🙂

  1. Hehe, jag smugglade ner en hel del i min killes resväska också 😉

   Det där med att lämna chansböcker hemma skulle jag ha tänkt på. I och för sig brukar jag gilla Marian Keyes så Tankar från sängkanten borde inte ha varit en chansbok, men den var faktiskt bara sådär.

Kommentera