Konstiga saker jag undrar över, 2

Förra gången undrade jag över det här med erotiska böcker på ljudbok. Idag är det en annan fråga som har dykt upp i huvudet.

I böcker från USA händer det då och då (jämt!) att de äter mackor med jordnötssmör och sylt, eller jordnötssmör och marmelad. Min enkla fråga är, HUR KAN DET VARA GOTT?

Missförstå mig rätt. Jag är ett stort fan av mackor. Mackor med jordnötssmör och mackor med marmelad. Mackor med sylt också, för den delen. Men jordnötssmör och marmelad tillsammans?

Jag har funderat över det här ett tag. Jag vågar inte prova, för jag är rädd att för evigt förstöra jordnötssmör och marmelad som de fantastiska pålägg de är.

Är det bara jag som funderar på det här? Och är det någon som är modigare än mig och faktiskt har kombinerat de här två gudomliga sakerna?

17 reaktioner på ”Konstiga saker jag undrar över, 2

 1. Nä fy jag har svårt att förstå hur de kan tycka det är gott jag med. Fast å andra sidan tycker jag att det är jättegott med ost, marmelad OCH kaviar på en hård macka. Så jag är inte mycket bättre jag hehe.

 2. Jag har också funderat på detta, till och med på hur man överhuvudtaget kan gilla jordnötssmör. Konstigt nog så älskar jag jordnötter, men jordnötssmör och jordnötssås går helt bort 🙂

 3. Humor, det här var en av de stora diskussionerna på lunchen idag. Jag håller helt med, jag förstår verkligen inte hur det kan vara gott. Än mindre att man tänkas äta det varje dag. För mycket av det goda, eller nåt.
  Ost, marmelad och kaviar låter helt klart som en bättre kombination, framför allt eftersom inte allt var sött där. Måste nog testa det nån gång!

 4. Jag har också tänkt i samma banor som du fram tills tidigare i år, för då fick min syster för sig att testa det. Och jag smakade! Själv tyckte jag faktiskt att det var ganska gott. Jordnötssmöret brukar (om vi kör i stil med Skippy) vara mer salt och sylten är mer sötsyrlig vilket skapar en rätt fin kontrast. Kanske inte det absolut godaste jag ätit, men helt klart godkänt! Jag åt rostmackor och satsade på den vanliga ljusblå Skippy:n tillsammans med vanlig köpt hallonsylt à la BOB, om jag minns rätt.

  Likadant kände jag angående det här med att folk äter mackor med jordnötssmör och banan på. Men det fungerade det med! I det fallet åt jag dock Kung Markattas jordnötssmör (som är betydligt mer smaklös) med bananskivor (som också är mindre söta än sylt).

  Testa! Man känner sig plötsligt lite mer våghalsig när man väl gjort det, haha. Och så förstår man kanske kulturer mer?

  1. Hmm, du har nästan övertygat mig! (vilken bokbloggare kan stå emot en utmaning, liksom?) För övrigt lät jordnötssmör och banan riktigt gott!

 5. Jag tycker inte om jordnötssmör över huvudtaget (även om jordnötter är goda som de är). Så jag håller mig nog till bara marmelad/sylt på franskan.

 6. Nä men du ska äta jordnötssmör (och då snackar vi Kung Markattas som är det enda riktiga som ENBART är jordnötter och salt) med tunna skivor svenskt äpple på! Det är grejor! Gärna på hårdbröd!

 7. Jag tycker också det låter hur äckligt som helst, men för två år sedan när min skola hade Young Americans på besök (det är en grupp som lär skolor dansa) så bodde två av dem hos min kompis och fixade så att hon och hennes familj fick smaka det. Enligt henne var det rätt så gott 🙂

Kommentera