Kulturfyran i bilder och om böcker

Kulturfyran har haft två veckors uppehåll, men är nu tillbaka och det var en mycket intressant fyra den här gången!

1. Vem är du ur kultursynvinkel? Säg det gärna med en bild.
Egentligen hade jag bara kunnat visa en bild på en bok and be done with it, men nu är ju en gång kultur så mycket mer än bara böcker och jag tycker kultur är fantastiskt roligt i de flesta former. Kultur är ett svårt begrepp att nagla fast och egentligen bör man inte ens försöka, men jag tänkte faktiskt på en gång på bilden jag har i min header, en av mina favoritbilder från London- resan för tre år sedan. Jag vet faktiskt inte vem statyn föreställer, men det är på Trafalgar Sqaure (mot Charing Cross.) Den lilla blonda figuren är i vart fall jag, svartklädd och med kameran i högsta hugg. För mig betyder kortet att man är liten inför kulturen, inför historien och inför världen. Sedan representerar själva London väldigt mycket kultur för mig, både inom litteratur, konst, arkitektur och historia.


2. Vilken bok har senast påverkat dig starkt?
The gravedigger’s daughter – Joyce Carol Oates.

3. Vilken bok har du senast lagt undan utan att läsa klart?
Jag började faktiskt läsa om The Book Thief för några veckor sedan, men jag lade undan den. Inte för att jag inte tycker om den, för jag älskar den, men snarare för att jag upptäckte efter ett kapitel att jag var i helt fel sinnesstämning för den. Är man redan på begravningshumör är det inte bra med en bok om döden.

4. Visa oss ett youtube- klipp eller en bild, som gör dig glad.

Det blir faktiskt ett Idol- klipp till. Inte för att jag är influerad av det just nu utan för att jag faktiskt brukar kolla på det här klippet när jag behöver muntras upp. Det går att inte att ta miste på med vilken enorm glädje och kärlek Sebastian Karlsson sjunger Born to Run och även om jag är på dåligt humör kan jag inte låta bli att le åt energin som bara sprudlar. Att det är en fantastisk tolkning av en fantastisk låt är ju även det ett skäl till glädje.

 

Kommentera