Kulturfyran om magi

Den här veckans Kulturfyra handlar om magi.

1. Vilken är den mest magiska bok du läst?

Jag tar frågan på orden och då blir det naturligtvis Harry Potter and the Deathly Hallows. Den är magisk på så många olika sätt.

2. Vilken är den mest magiska konsert du varit på?

Den mest magiska och otroligaste konserten jag har varit på var Roger Waters i Globen, 27 april 2007. Jag trodde aldrig jag skulle få se en konsert med honom, det var en otrolig upplevelse och jag  var i det närmaste skakig efteråt.
3. Vad är det mest magiska du varit med om?

Oj, vilken svår fråga. Det finns ju flera magiska stunder i livet man kommer minnas länge, men jag tror att det mest magiska jag varit med om var första gången jag såg norrsken i riktiga livet. Det var när vi var på vintersemester i Härjedalen, jag var runt 11-12 år och den upplevelsen är något jag aldrig i mitt liv kommer glömma och aldrig riktigt kommer kunna beskriva för någon. Det är något man måste uppleva.
4. Vem är den mest magiska människan du vet?

Det var en svår fråga igen. Det finns många människor jag beundrar och ser upp till, och många som har den där speciella utstrålningen. Men jag tror att den mest magiska människan jag träffat är en lärare, min gamla handledare för att vara specifik. Han har en speciell utstrålning som man dras till, utan att förstå varför. Framförallt var det magiskt att – på min första dag och efter att ha hört massor om att ”min” klass var den bråkigaste på hela skolan – få se hur hela klassrummet tystnade på en sekund när läraren gick in i rummet, och att eleverna ställde sig vid sina bänkar som små tända ljus. Mest magiskt var att det inte var utav rädsla utan av respekt och att de tyckte om honom.

Kommentera