Kvällsliga bokreatips

Jag är mitt i ett årslångt köpstopp men jag tänker faktiskt inte låta det hindra mig från att delta i veckans Tematrio hos Lyran. Se men inte röra, right? Frestelsen är faktiskt inte sådär jättestor eftersom jag hittade tre böcker att tipsa om där jag äger två av dem och ska köpa den tredje på engelska när köpstoppet är slut. Here it goes:

1. Den fantastiska och obehagliga Styggelsen av Amanda Hellberg hittar du inbunden för endast 75 riksdaler här. Amanda Hellberg är aktuell med Tistelblomman som är tredje boken i serien om Maja Grå men har du inte läst så tycker jag absolut du ska börja med Styggelsen. En annorlunda skräckbok som verkligen skrämde mig.

2. Igår recenserade jag Phillip Pullmans bidrag till Mytserien, en omarbetning av Kristusmyten som fått namnet Den godhjärtade Jesus och Kristus bedragaren. I korta drag är det en mycket välskriven och mycket tankeväckande bok som ändå går ganska fort att läsa. Jag skriver mer om den här och här hittar du den, även den inbunden för 75 kronor.

3. Jag avslutar med en bok som jag faktiskt inte läst men som jag ändå är ganska säker på är bra, Stephen King har aldrig svikit mig hittills och du hittar hans novellsamling Strax efter solnedgången för 59 kronor (inbunden) här. Det är ju Kingen vi talar om här, så läs och njut!

Vad har du för bra bokreatips?

6 reaktioner på ”Kvällsliga bokreatips

  1. Strax efter solnedgången ligger faktiskt på sängbordet och jag läser i den när jag är mellan två böcker. Noveller passar utmärkt för det 🙂 Har bara läst fyra av dem än så länge och som vanligt när det gäller King och noveller så är det lite ojämnt. En gav mig riktiga rysningar, en förstod jag inte alls meningen med och de andra två har varit helt OK.

    1. Visst gör de! Jag slalomläser också en novellsamling, av Selma Lagerlöf 🙂 Ja, ojämn är han! Men oftast bra, tycker jag 😉

  2. Jag har sneglat lite både på Bokus och Adlibris reasidor och sett en hel del intressanta titlar. Men jag orkar inte kolla igenom allt. 😛 Sedan är jag en pocketfantast och det blir oftast billigare att köpa böckerna i pocket istället. Men vissa titlar finns bara inbundna, så då kan man göra en hel del fynd. Jag ska absolut ta mig en sväng på rean i de fysiska butikerna! Gillar alltid känslan och alla boktravar. 🙂

    1. Hehe nä vem gör det, jag kollade bara igenom skräcken 😉 Jag gillar också alla boktravar! Ska försöka hålla mig ifrån att köpa något, dock 🙂

  3. Har brutit mitt köpstopp. Det var lite svårt att hålla det när jag hela tiden glömde bort att avboka bokpaket från klubbarna :// Mina boktips finns i bloggen. På måndag komer lönen, så på tisdag (som är min lediga dag) blir det en bokhandelsrunda :))

    1. Ja det kan jag tänka mig, jag är ju inte med i någon bokklubb så jag har inte det problemet 😉 Jag ska hålla mig undan bokrean tänkte jag men det kanske blir lite bokköp ändå i nästa vecka. Förklaring kommer imorgon 😉

Kommentera