Ladies Night 2009

Jag har varit i Småland sedan i torsdags morse och eftersom internetuppkopplingen hemma hos mamma är lite som den är har det visst inte blivit något skrivet alls.

Det har också varit ganska mycket inplanerat. Torsdagen spenderade jag med syster i Växjö och sedan totalslocknade vi när vi kom hem till Helena vid åttatiden, helt slutkörda. På fredagen var det så dags för Ladies Night för andra gången i ordningen. Denna gången var det i Växjö, och med en ny uppsättning artister och en mycket, mycket bättre show. Genast ska det tilläggas att det förra året inte direkt var dåligt utan snarare kanonbra men i år var det ändå ganska många snäpp bättre, snyggare och häftigare. Det var dessutom en helt ny show med nytt upplägg, nya sketcher, nya låtar och ny energi.

Dessutom var ju en artist jag verkligen gillar med, Andreas Johnson. Varenda gång jag är på en konsert på honom så blir jag tretton igen, har precis kärat ner mig i Glorious och varit på min första Andreas-konsert, det är en tonårscrush jag nog aldrig blir av med.

Men jag var ju inte bara där för att se honom, jag och Helena har gillat Martin Stenmarck minst lika länge, ända sedan vi först såg honom i Rhapsody in Rock och han är alltid lika rolig att se på scen. Han har en otrolig scennärvaro och skulle kunna dra hela showen själv på bara enerig. Det är underbart att se. Dessutom är hela showen så snyggt gjord, så snyggt koreograferad, så bra skriven och så perfekt avvägd att det faktiskt är svårt att hitta något liknande. Jag har varit på Rhapsody in Rock ett par gånger och det är bland det häftigaste som finns i show-väg men Ladies Night är inte långt ifrån – för att inte säga bättre. Det förekommer inga halvtaskiga skämt eller oövade nummer, det är klass rakt igenom och det är gjort med en sådan enorm glädje att man blir glad själv, bara för att.

Bland favoritnumrena fanns de återkommande ”kontaktannonserna” som dök upp på storbildsskärmen under klädombytena, sketchen i ”bastun” där det dividerades jämlikhet i hemmet tills både vi och hela vårat bord låg dubbelvikta och kved av skratt och Magnus Samuelsson gästinhopp och dansummer. Martin Stenmarck sjöng I got life från Hair och var därmed uppe och dansade på ett bord (ni som sett musikalen/filmen ni vet) och faktiskt inget mindre än vårat bord! Väldigt trevlig överraskning, haha!

En rejäl hit var också extranumret, där killarna hade ”röstat fram” vilken filmscen som genom historien var den bästa och resultatet var den avslutande dansscenen i Dirty Dancing och repliken ”Nobody puts Baby in a corner”. Självklart skulle detta illustreras vilket resulterade i ett mycket uppskattat dansnummer mellan Andreas och Martin Stenmarck.

Bland det roligaste var också att Andreas fortfarande kände igen mig, fast det var över två år sedan jag sist såg honom och fast jag blivit rödhårig istället för blond sedan dess. Jag fick tillfälle att prata med honom en stund efter showen och han kom till och med ihåg vilken konsert det var när jag såg honom sist. Det är så kul med artister som inte bara låtsas att de bryr sig om dem som lyssnar på dem utan faktiskt, verkligen bryr sig! Jag var väl inte överförtjust i Andreas nya singel, Escape, för mig är den alldeles för vanlig och radiovänlig men jag lyssnar fortfarande väldigt mycket på hans äldre låtar och han kommer alltid vara en av mina absoluta favoriter, det är mer eller mindre hugget i sten.

Sammanfattningsvis en fantastisk show där det roligaste är den enorma glädjen och energin med vilken den framförs, viljan att göra något riktigt bra och upplägget med så snygga dans-och sångnummer. Kanon!

0 thoughts on “Ladies Night 2009

  1. Håller med, Ladies night 2009 var en kanonshow! Själv såg jag och min syster den i Karlskrona. Dirty dancing scenen var ju helt klart bäst! Vi har sett showen tre år i rad och jag kan meddela att varför det var så bra 2009 var för att det var Mikael Tornving som låg bakom skämten. 2007 var första året som Mikael var med och den showen var också riktigt bra. 2008 var det ju Henrik Hjelt och jag tyckte inte alls att det var lika bra sammanhållning i historierna och skämten var alldeles för mycket under bältet. Så därför blev vi väldigt glada när vi såg att Mikael var tillbaka 2009:) Vi får väl se hur Måns Möller lyckas i år… Ska ni dit?

    1. Ja, Mikael Tornving är verkligen kanon! Jag vet inte hur det blir i år faktiskt, min favorit Andreas är ju med i år igen men Martin Stenmarck är tydligen inte med i alla showerna så vi får se hur det blir! Man kan ju alltid hoppas 😉

Kommentera