Långtidsläsning

Vissa böcker verkar aldrig ta slut. Vissa vill jag inte ska ta slut och just nu läser jag båda varianterna – en av den första och två av den andra. Novellsamlingen På stort alvar av Johan Theorin har jag läst i till och från sen mitten på december. Jag tycker den är  bra och jag har inte så många noveller kvar men av någon anledning blir den aldrig utläst och nu har jag börjat tröttna på att se den på sängbordet.

Dessutom läser jag två alldeles fantastiska böcker som jag inte vill någonsin ska sluta. Den ena är Written on the body av Jeanette Winterson och den är inte särskilt lång men den är himla fin och lite kantstött och småsorglig och jag bryr mig verkligen om karaktärerna även om de inte alltid är helt sympatiska. Kanske just därför.

Och så läser jag Vägen till Klockrike. Den har jag hållit på med i en vecka ungefär men bara läst femtio sidor och varje gång jag tar upp den blir jag sådär alldeles lycklig för den är precis så fantastisk och fin som jag hoppades att den skulle vara. På tisdag ska vår bokcirkel handla om just den boken och jag vill gärna läsa ut den innan dess – det blir alltså min helgläsning om jag lyckas slita mig från kursböckerna.

klockrike91462215570099193914

Nog om det. Imorgon blir det istället en traditionsenlig lista på vad jag faktiskt har lyckats läsa i februari. Jag har lite vånda för blands februaris fantastiska läsupplevelser kommer jag aldrig kunna välja ut den finaste.

7 reaktioner på ”Långtidsläsning

  1. Bra att veta, då ska jag inte ta Theorins novellsamling när jag väl läst ut den novellsamling av H G Wells som legat på mitt sängbord i evigheter 🙂

    1. Alltså den är inte jättedålig. Vissa noveller är bra, vissa mindre bra. Men det är bara det att den tar lång tid att ta sig igenom, jag tror att jag inte klarar av den i för stora doser åt gången 🙂

      1. Jag förstår vad du menar. Vissa novellsamlingar verkar bara ta en evighet att läsa ut, medan andra slukas snabbt. H G Wells novellsamling är inte heller jättedålig, men det känns bara jobbigt att läsa i den 🙂

    1. Det är inte jag heller egentligen, men jag har upptäckt att de fungerar himla bra just som läsning mellan varven, när man inte har så mycket tid eller inte vet vad man ska läsa sen och så!

Kommentera