Läsavkoppling

Just nu är jag på en snabbvisit i Umeå, det enda nöje jag kommer hinna med mellan jobb och handledarmöte är bokcirkelträff. Och så gick vi en runda på universitetsbiblioteket igår, och det är nu bevisat att det helt enkelt inte går att besöka biblioteket utan att låna böcker.

wpid-IMAG0773.jpgDagens bokhög blev ganska symptomatisk med att jag är mitt uppe i uppsatsskrivandet, det är väldigt skönt att läsa något mindre krävande när man någon gång har lästid. Böckerna som fick följa med hem var Stjäla the show – fortsättningen på Emmy Abrahamsons Only väg is upp, Sulky och Bebbe regerar okej  av Mia Ajvide och John Ajvide Lindqvist och så tre böcker av Roald Dahl: Matilda, Kalle och Chokladfabriken och Häxorna. Jag har aldrig läst något av Roald Dahl tidigare och har tänkt göra det i evigheter. Men nu så!

Dessutom försöker jag muntra upp mig med att det, enligt min kompis som jag bor hos här i Umeå, idag bara är en månad kvar till Årets Största Läsdag – juldagen. Förklaringen var att då är julstressen över, man har ingenting annat att göra och man har förhoppningsvis en hel hög julklappsböcker att beta av. Jag har aldrig hört argumenten innan men jag är böjd att hålla med!

9 reaktioner på ”Läsavkoppling

  1. Jäpp, bibliotek är verkligen härliga platser.

    Ingen ger mig längre några böcker i julklapp. Folk tycker att jag redan har för många. : (

    1. Det är många som säger det! Lite därför jag är både nyfiken och rädd, jag har ju aldrig läst dem som barn och kanske inte kan skapa samma relation till dem i vuxen ålder. Å andra sidan är det ju också många som säger att de är väldigt bra ur vuxna ögon också.

  2. Roald Dahl, vilka minnen. Vissa av hans böcker kanske har ”åldrats” med mindre behag, (tänker på all oompa loompa-kritik) men han är klart läsvärd. ”Häxorna” tyckte jag faktiskt var lite otäck när jag läste den som liten, men som vuxen är det mer som många av hans böcker…lite av en satir över vuxenvärlden sedd ur barnaögon.

  3. Jag älskade Roald Dahl när jag var liten och har nu tagit hem flera av mina böcker till min egen lägenhet, tänkte läsa om vid tillfälle! Nu ska jag börja läsa alla dina inlägg igen, har varit lite halvkass på bloggläsande på sistone men nu har jag läst ikapp mig här. <3

Kommentera