Läser just nu – en februarilista

Februari är här, fortfarande är det ganska mörkt ute, snön lägger sig djupare och jag har kommit in i någon slags lässvacka. Jag plockar upp nya böcker hela tiden men avslutar ingenting. Just då brukar det kännas bra att bena ut vad jag egentligen läser just nu. Häng på! Lämna gärna en kommentar så ser jag vad du läser just nu.

I soffhörnet: På mitt soffbord ligger Queering Sápmi, lite för att den är för stor för att ta med någonstans och lite för att jag behöver ta in berättelserna en i taget. De är som en käftsmäll, nästan varenda en.

På sängbordet: Mitt långvariga projekt Du lär mig att bli fri: Selma Lagerlöf skriver till Sophie Elkan. Även denna behöver jag ta in i små doser, några brev innan jag somnar.

I väskan: Fangirl av Rainbow Rowell. Jag älskar den! Ändå går det långsamt.

I lurarna: Alice in Wonderland.

På plattan: Nej, jag kan fortfarande inte med e-böcker.

Då och då: Revolution Poetry. En fantastisk bok, men jag kan heller inte ta in hela på en gång.

Nyss avslutat: I lässvackan är det ljudböckerna som räddar mig. Igår lyssnade jag färdigt på Vajlett och Rut som jag tyckte mycket om.

Längtar efter att börja med: Steinar Bragis Höglandet som är nästa bok i min Fantastik- världsutmaning!

Vad läser du?

2 reaktioner på ”Läser just nu – en februarilista

  1. Den här enkäten funkar skitdåligt på mig, jag har liksom bara en bok igång i taget så det blir samma svar på allt utom ”i lurarna” där svaret skulle vara podcasts om helt andra saker 🙂

    Så svaret på alla frågor är att just nu läser jag Mattias Kuldkepps fantasy-koloss ”Skärvor av en brusten värld”.

    1. Åh, jag har alltid undrat hur det fungerar 😉 Ibland försöker jag läsa bara en bok, men hux flux har jag fyra stycken igång. Aldrig samma genre eller form dock.

      Hm, den har jag inte ens hört talas om. Spännande!

Kommentera