Läsmaraton

Den senaste tiden har varit galet fylld med plugg och jobb och… ja, plugg och jobb helt enkelt. Men i helgen bestämde jag mig för att helt högaktningsfullt strunta i kurslitteraturen och läsa lite böcker jag bara vill läsa för nöjes skull.

Det var lite som att andas luft igen.

Den senaste veckan har jag läst sex böcker, vilket också är anledningen till att bloggen kanske lite kommer översvämmas i recensioner den kommande tiden, jag ska dock försöka att inte dränka den. Och det kommer vara mycket positiva recensioner – för att inte säga översvallande, i några fall.

Bra böcker har det varit, också! I onsdags läste jag ut Den gröna cirkeln av Stefan Casta, föregångaren till Under tiden. På tåget i torsdags läste jag Emmy Abrahamsons Augustprisvinnande Only väg is upp – just den levde kanske inte helt upp till mina förväntningar men den var helt okej. Fredagkvällen tillbringade jag tillsammans med en ruskig spökhistoria, jag har äntligen läst The Woman in Black och jag kommer inte helt oväntat sälla mig till skaran av hyllande bokbloggare för huj, vad bra den var! I helgen läste jag Bitterblue, tredje boken i Graceling– serien och den var enormt bra – trots höga förväntningar. Jag läste också en grafisk roman, första delen i The Portent av Peter Bergting. Jag gillade!

Sist men definitivt  inte minst sträckläste jag igår Sjukdomen, andra delen i Torka aldrig tårar utan handskar. Jag har inte ord nu men jag ska försöka hitta dem.

Ikväll (efter mer plugg och mer jobb, that is) ska jag börja läsa The Fault in Our Stars. Jag vet om att den är superhajpad men jag försöker hålla nere förväntningarna (helt ärligt går det inte så bra och helt ärligt så föreställer jag mig redan nu att den kommer bli årets bok, ungefär).

91729950259129683505

18466856210575097183

91888584059113044184

Vad läser du?

3 reaktioner på ”Läsmaraton

  1. Jag ska alldeles strax läsa ut ”… och de vita skuggorna i skogen” av Maria Gripe, och jag har just läst ut ”100 hieroglyfer” av Barry Kemp.

  2. Jag har också massor av kurslitteratur att läsa, men försöker klämma in Blindsight av Peter Watts där jag kan för den är riktigt bra. Ser mycket fram emot en recension av Bitterblue förresten – har ännu bara läst första boken i serien. 🙂

Kommentera