Läsning som på räls

Det här med lästid. För några veckor sedan funderade jag över det, och hur en egentligen tar sig tid att läsa. En av de viktigaste sakerna tror jag är att koppla ifrån vardagen med alla bestyr och, inte minst, allt slösurfande på mobilen.

En av mina bästa läsplatser är på tåget, gärna i den tysta kupén på morgontåget som går 05.40 från Östersund. Lugnet infinner sig, solen går upp och du har inget annat att göra än att dyka ner i en bok. Av någon anledning har jag också lättare att lägga ifrån mig mobilen på tåget. En av många anledningar till att åka tåg. Miljöaspekten, det vill säga att inte flyga, är så klart en annan.

Just nu läser jag The Dark Forest av Cixin Liu. Förra helgen, när jag åkte nästan 200 mil fram och tillbaka med tåg, läste jag över 300 sidor i den. Sedan dess har jag inte haft ro. Ikväll åker jag, några färre timmar, ned till Stockholm och kanske läser jag ut den då.

Vad läser du? Hur får du tid till läsning?

2 reaktioner på ”Läsning som på räls

  1. Jag lyssnar mycket på ljudböcker, och tar alltid med mig en bok i väskan för att kunna läsa t.ex. i väntrum/på bussen 🙂 Mycket bättre än slösurf!

    1. Det där är så himla bra! Att alltid ha en bok med sig. Försöker att göra det till en vana 🙂

Kommentera