Läsrapport mars

Just nu är jag glad för alla sidor jag hinner läsa, skola och jobb tar upp den mesta tiden men några böcker har det blivit ändå. Allra mest lyssnar jag egentligen, jag är nu inne på tredje boken i Utvandrar-serien och jag är mycket fängslad. Andra böcker jag hunnit med:

En annan stad – Michael Ajvaz
Mörk ängel (Önskemånglarens dotter #1) – Laini Taylor
Gone Girl – Gillian Flynn
Borttappad – Shaun Tan
Invandrarna (Utvandrarsviten #2) – Vilhelm Moberg (ljudbok)
Det lysande ögat – Laura Trenter och Tony Manieri
Martin Widmark – Hövdingens bägare (Halvdan viking #1)

7 böcker lästa
3 ungdomsböcker varav 1 Hcf, 1 Hcg och 1 Hcu
1 bilderbok/grafisk roman
1 bok på engelska, också 1 thriller
1 ljudbok tillika historisk roman

Månadens bästa var Gone Girl som inte helt otippat levde upp till de högt ställda förväntningarna.

Månadens fantastik var helt klart En annan stad som också var månadens överraskning. Fantastiskt fin bok. Båda kategorierna i hård konkurrens med Shaun Tans Borttappad.

Månadens berg- och dalbana var Mörk ängel. Ibland var det bra, ibland var det skämskudde. Ibland var det nyskapande, ibland var det klyschigt. Slutbetyget hamnade någonstans i mitten.

1 reaktion på ”Läsrapport mars

  1. Hej, jag har köpt en tavla på effecta auktionsbyrå. Jag blev helt begeistrad av den, den bär liksom på en hemlighet, för mig, googlade konstnären och då dök din blogg upp och det du berättade om din morfar… Det var väldigt rörande att läsa. Han verkar ha varit en helt fantastisk människa. Och inspirerande.
    Det är som om jag liksom såg det genom hans målning – att det var en intelligent och känslig människa som stod vid penseln. Det stämde.
    Så t a c k för din berättelse. Och jag är ledsen över din förlust (ålder spelar ingen roll i förluster) Och så undrar jag lite om det kanske är du och någon kamrat på duken… Skulle jag kunna sända dig en bild på tavlan? Om du har möjlighet så vore det oerhört fint om du hade något att berätta om motivet…
    Med vänliga hälsningar Malena Engström
    malenaengstrom@hotmail.com

Kommentera