Läsrapport oktober 2012

September var en dålig månad. Åtminstone om man ser till min lässtatistik som påpekade att jag bara läst sju böcker, kul var att min läslust infann sig igen lagom till efter Bokmässan! Jag läste också väldigt många bra böcker, nämligen de här:

Örnnästet – Alistair MacLean
Förbannelse – Stephen King
Kärlekens historia – Nicole Krauss
New Yorks gudar – Lyndsay Faye
Tempelriddaren (del 2 i Arn-serien) – Jan Guillou
Månfågel – Ingelin Angerborn
Rosor min kära, bara rosor – Mark Levengood
Kattbergen – Sabrina Janesch
Ja till Liv! Liv Strömquists ABC – Liv Strömquist
Coraline – Neil Gaiman
Flickan med glasfötter – Ali Shaw
Google-koden – Andreas Ekström
De odöda – Johan Theorin mfl
Hello Kitty måste dö – Angela S. Choi
The Seance – John Harwood
Jag såg henne idag i receptionen – Anders Fager
Soulles (del 1 i Parasol Protectorate) – Gail Carriger
Riket vid vägens slut (del 3 i Arn-serien) – Jan Guillou

Det blev förutom många böcker också en ganska hejdlös genreblandning den här månaden:

18 lästa böcker
5 skräckromaner
2 ungdomsböcker
3 historiska romaner
1 facklitteratur
1 vampyrbok
1 novellsamling
2 ljudböcker
1 grafisk roman och
3 böcker på engelska

2 böcker lästa i hyllvärmarutmaningen, 1 i en serieutmaningen men ingen i mytserieutmaningen. Det får bli nästa månad.

Jag kan nog inte säga en bok som var sämst för ingen bok var direkt dålig, men bottenplaceringen får nog tyvärr tas av Rosor, min kära, bara rosor som jag hade mycket höga förväntningar på och som tyvärr inte infriades.

Jag läste oerhört många bra böcker den här månaden men bäst får nog ändå bli Kärlekens historia. Åh vad fin! Åh vad bra! Bubblare är The Seance, Kattbergen, Hello Kitty måste dö, Coraline och New Yorks gudar. Ja, men ni hör ju?

Har du läst något bra i oktober?

8 reaktioner på ”Läsrapport oktober 2012

  1. Läser just nu ” konsten att vara kvinna” av Catlin Moran, en lättläst och rolig bok! kanske ngt du har läst redan, i så fall, vad tyckte du?

    1. Jag har alltid varit en snabbläsare 🙂 Sen brukar jag inte läsa riktigt så här många.. Har dock haft mycket tid över!

Kommentera