Läst i april 2016

Min läsning verkar dala upp och ner från månad till månad, ganska mycket i fas med hur mycket jag har att göra på jobbet. Just nu är det full fart inför alla sommaraktiviteter på biblioteket och sådär jättemycket har jag inte läst – i alla fall inte i jämförelse med mars månads tio böcker – men bra böcker har det varit.

böckerapril

Middagsmörker – Charlotte Cederlund
Lollo – Linna Johansson
Askfödd – Sabaa Tahir
Smutsig svart sommar – Anders Fager och Daniel Tollin
Monstret i natten – Mats Strandberg och Sofia Falkenhem

5 lästa böcker
2 fantasy
1 grafisk skräckroman
1 barnbok och 2 ungdomsböcker

Månadens tema var helt klart fantastik, bara en av fem böcker rörde sig helt och hållet i vår värld.

Månadens nja tillfalles Middagsmörker eftersom den, även om den var spännande och bra fantasy, hade en del stora frågor kring sig om exotifiering och appropriation. Jag tänker inte hylla serien helt, än.

Monstret i natten var månadens mest efterlängtade (Mats Strandberg skriver skräck för kids!!) och den levde upp till förväntningarna med råge. En översvallande recension kommer men jag kan redan nu säga: Läs! Och framförallt – läs den högt för kidsen.

Månadens bästa Lollo.

Vad har du läst?

2 reaktioner på ”Läst i april 2016

  1. Åh, Lollo! Hör så mycket bra om den överallt och hela tiden. Är sugen på att läsa! 🙂
    Själv kämpar jag på med Kristin Lavransdotter.. Snart utläst. 😉

    1. Den är jättebra! Åh, jag minns när jag läste Lavransdotter. Den tog lång tid… Men bra vill jag minnas att den var.

Kommentera