Läst i augusti

Augusti blev en ganska bra läsmånad ändå, trots flytt och flyttstädning och lägenhetsjagande och det ena med det femtioelfte. Jag utnyttjade det sista av lässommarsolen på en filt i gräset utanför sommarstugan och när regnet kom flyttade jag läsningen till soffan istället. Funkar det också.

Det finns recensioner på långt ifrån alla böcker, några för att recensionsdatumen ligger framåt i tiden och några för att jag helt enkelt inte hunnit. De recensioner som finns är länkade.

Ut och stjäla hästar – Per Petterson
Brödraskapet – Robyn Young
Vattenänglar – Mons Kallentoft
Här ligger jag och blöder – Jenny Jägerfeld
[Geim] – Anders de la Motte
Korståg – Robyn Young
Rekviem – Robyn Young
Torka aldrig tårar utan handskar, 1. Kärleken – Jonas Gardell
Geralds lek – Stephen King
Dykvinnan – Joyce Carol Oates
Saker min son behöver veta om världen – Fredrik Backman
En man som heter Ove – Fredrik Backman

12 lästa böcker
1 ungdomsbok
Ingen bok läst på engelska och ingen tegelsten (men några som låg väldigt nära gränsen!)
1 skräckroman, 2 deckare och 3 historiska romaner.
1 bok läst i den nordiska läsutmaningen, 2 i hyllvärmarutmaningen men ingen i Mytserieutmaningen.

Bäst den här månaden måste jag helt enkelt dela upp i två kategorier. Torka aldrig tårar utan handskar var bästa romanen men Här ligger jag och blöder var bästa ungdomsromanen. En man som heter Ove fick mig att skratta mest och den andra boken som fick mig att gråta den här månaden.

Sämst var Vattenänglar av Mons Kallentoft, inte för att den var helt hopplöst dålig men mest för att jag hade förväntat mig något bättre. Sämsta boken av Kallentoft hittills.

6 reaktioner på ”Läst i augusti

  1. Jösses kära du! Och du har både flyttat och grejat. Hur i hela friden fick du till det här? 😀 Och väntar med spänning på Geralds leks-recensionen 🙂

    1. Jag sträckläste typ fem böcker i sommarstugan förra helgen 😉 Den kommer! Jag kan säga att den kommer vara lite delad..

Kommentera