Läst i december 2020 och TBR för januari

December var en fin läsmånad. Jag läste många av höstens nya barn- och ungdomsböcker som jag inte hunnit med under månaderna som gått. En vuxenbok lyssnade jag på, Rotvälta av Tove Alsterdal som jag tyckte mycket om. För det mesta kändes annars december som en enda lång väntan på januari och det nya året – inte för att något förändras bara för att vi får ett nytt år i kalendern, men lite hoppingivande känns det ändå. Julen och nyåret blev inte alls som vanligt, jag har släkten 100 mil bort så stannade hemma i min nya lägenhet. Det var inte oävet, jag spelade igenom flera spel i Tomb Raider- serien, men mer om 2020 års bästa spel senare.

Bäst i december 2020

Jag läste flera fina böcker i december, men allra härligast var att följa med bröderna Sem och Immer på äventyr i Frida Nilssons nya bok Lindormars land. Det finns ingen som skriver om äventyrets tjusning och fasor som Frida Nilsson gör. Förutom böckerna på bilden lyssnade jag också på Rotvälta.

TBR i januari

I januari börjar jag läsa sjätte delen i The Expanse av James S. A. Corey, Babylon’s Ashes. Ungefär tusen sidor rymdopera känns som precis det jag behöver just nu.

Kommentera