Läst i december

Årets sista månad! Egentligen är den ju inte slut men jag har precis börjat på Strändernas svall och jag tror inte jag kommer läsa ut den innan året är slut. Senare under dagen kommer en lista på årets alla lästa böcker och imorgon blir det en sammanfattning på årets bästa läsupplevelser, häng med!

December blev en väldigt bra månad om man ser till läsningen, tjugo böcker hanns det med. Eller arton egentligen, två som jag skrev med var noveller men eftersom de inte ingick i en samling fick de ändå vara med på listan. Som synes i sammanfattningen nedan blev det åtminstone en ganska bra blandning av böcker den här månaden.

Jag har inte hunnit recensera alla, men de flesta. Klicka på titlarna för att se vad jag tyckte om dem.

Halvblod – Sofie Trinh Johansson
Konsten att tala med en änkling – Jonathan Tropper
Glasbruket – Arnaldur Indriðason
Världskrig Z – Max Brooks
Harry Potter and the Philisopher’s Stone – JK Rowling (omläsning)
Affinity – Sarah Waters
Vägen till Jerusalem (bok 1 i Arn-serien) – Jan Guillou
I fullmånens sken – Mary Downing Hahn
Pappa Långben – Jean Webster
Hungerspelen – Suzanne Collins
Fatta eld – Suzanne Collins
Revolt – Suzanne Collins
Midnatt – Dean Koontz
Harry Potter and the Chamber of Secrets – JK Rowling (omläsning)
Unga kvinnor – Louisa May Alcott
Bengångarna – Johan Theorin
The Vampyre, The Werewolf and other gothic tales of horror – John Polidori mfl.
Frid på jorden – Selma Lagerlöf
Bag of Bones – Stephen King
Hur svårt kan de va? – Knutsson och Magnusson

Tjugo lästa böcker
Åtta ungdomsböcker (förutsatt att man räknar Hungerspelen som ungdomsböcker vilket jag egentligen inte vill)
Fem böcker lästa på engelska
En tegelsten
Sex skräckböcker och En spökhistoria.
En ljudbok och tre noveller (eller egentligen nio noveller, en samling plus två)

Bäst var Hungerspelen och bubblare till titeln var Bag of Bones och Världskrig Z.

Sämst var helt klart Midnatt av Dean Koontz. Riktigt bottennapp.

12 reaktioner på ”Läst i december

 1. Det är ju helt sjukt hur mycket du hinner läsa på en månad – typ en bok om dagen ju! :O Hur hinner du med att äta och sova och annat nödvändigt ont? 😛 Eller läser du helt enkelt väääldigt snabbt? Jag hade inte ens hunnit med hälften även om jag inte hade pluggat. Och jag är chockad över hur snabbt du läser ut tegelstenarnas tegelstenar! :O

 2. Det är ju helt sjukt hur mycket du hinner läsa på en månad – typ en bok om dagen ju! :O Hur hinner du med att äta och sova och annat nödvändigt ont? 😛 Eller läser du helt enkelt väääldigt snabbt? Jag hade inte ens hunnit med hälften även om jag inte hade pluggat. Och jag är chockad över hur snabbt du läser ut tegelstenarnas tegelstenar! :O

  1. Jag är en snabbläsare 😉 Dessutom så läste jag 8 ungdomsböcker denna månaden och de brukar rinna på fortare 🙂

  1. Ja det blev en del 😉 Läste som sagt en del ungdomsböcker men sen läser jag rätt snabbt också 🙂

   Gott nytt år på dig med 😀

  1. Ja det blev en del 😉 Läste som sagt en del ungdomsböcker men sen läser jag rätt snabbt också 🙂

   Gott nytt år på dig med 😀

 3. Jag innstämmer med de tidigare två… TJUGO böcker?! 😛 Jag har knappt tagit mig igenom 3st! xD Jag kan ju visserligen alltid ”skylla” på mina lässvårigheter, men ändå! Tror inte att jag, precis som Sofia, skulle hunnit ens om jag läste på all min vakna tid och inte pluggade! 😉

  Dock så ska jag se till att läsa Hungerspelen! Såg trailer till den när jag var på bio för ett tag sedan och sa att den måste jag se. Visste inte att det var böcker förän jag började följa en massa bokbloggar 🙂

  Så det blir ditt ”årets tips” som jag tar med mig till nästa år! 😀

  Gott nytt år till dig! And may the books be with you! 😉

  kram Elina

  1. Jag är en snabbläsare 😉 Och som sagt, tre noveller och åtta ungdomsböcker fyllde verkligen på listan så det är inte så mycket som det låter egentligen 😉

   Hungerspelen är fantastiska! Alltid kul att tipsa om bra böcker 😀 Ska hålla utkik i din blogg och se vad du tyckte om dem 🙂

   Gott nytt år till dig också!! And may the books be with you 2 😉

   Kram!

Kommentera