Läst i februari 2021 och TBR för mars

Februari var nog som februari lite är mest, fast världen är upp och ner. Det var grådimma och ganska tråkigt men så, ändå, ljuset som återvänder så mycket varje dag. Snösmältningen som börjat nu, takdroppet, vårvintern. Det är fint. Jag gick långa promenader, nu går det att gå över isen på Storsjön, och lyssnade på ljudbok efter ljudbok; fem stycken hann jag med. Jag började lyssna på Sagan om Isfolket, en gång har jag läst dem redan men jag tyckte hemskt mycket om dem då och med Julia Dufvenius som inläsare kan det faktiskt inte bli bättre. Hon är min favorit av inläsarna. Bredvid ljudböckerna läste jag flera nyutgivna barnböcker och ungdomsböcker, och några jag tänkt läsa i flera år men inte kommit mig för.

Ett litterärt mörker var det i februari, mörker elände och ensamhet i varenda bok. Det var fint att få hänge sig åt det. Jag läste Så jävla kallt av Lova Lakso, Den fasansfulla sagan om Lilla Hen av Lena Ollmark och Per Gustavsson, Bleke Karl av Helena Dahlgren, Modersmål av Mona Monasar, I tunga vintrars mage av Andrea Lundgren, Drömbärarna av Kerstin Lundberg Hahn, Lowkey av Melody Farshin, Silvervägen av Stina Jackson och This House is Haunted av John Boyne.

Bäst i februari

Bäst i februari var Lowkey, uppföljaren till Mizeria och Melody Farshin har med sin råkalla satir och osvikliga humor levererat ytterligare en fantastisk ungdomsbok.

TBR i mars

I mars läser jag Stöld av Ann-Helén Laestadius, en av mina favoritförfattare som nu debuterar med en vuxenbok.

Kommentera