Läst i februari

Februari har varit en riktigt bra läsmånad, bättre än januari. Inte så mycket för antalet lästa böcker men många riktigt bra böcker har det varit! Det var längesedan det var så svårt att välja månadens bästa bok, kanske det har att göra med att jag i slutet av januari bestämde mig för att lägga allt vad måsteläsning heter åt sidan och bara lustläsa.

Jag har länkat till de som är recenserade, jag en hel del recensioner som släpar efter men de flesta sådana är tidsinställda till den här veckan när jag är i New York (är ni trötta på mitt NY-tjat än?)

Februaris lässkörd blev:

Jag kan se i mörkret – Karin Fossum
Judaskyssen – Anna Grue
Vampyren – Viktor Rydberg
Den godhjärtade Jesus och Kristus bedragaren – Phillip Pullman
Children of the Night – Dan Simmons
Varma kroppar – Isaac Marion
Fledgling – Octavia E Butler
Sagor och berättelser – Selma Lagerlöf
Det borde finnas regler – Lina Arvidsson

9 lästa böcker
1 ungdomsbok
2
böcker lästa på engelska
3 vampyrböcker och 1 zombiebok
Ingen tegelsten
1 bok läst i hyllvärmarutmaningen och 1 ur mytserieutmaningen

Sämst denna månaden var Judaskyssen av Anna Grue, den hade ändå vissa kvalitéer så februari var verkligen en bra läsmånad! Bäst är svårt att säga eftersom jag läst många bra böcker som varit väldigt olika, men förstaplatsen får nog delas av Isaac Marions Varma kroppar och Fledgling av Octavia E Butler.

3 reaktioner på ”Läst i februari

Kommentera