Läst i januari och februari

Årets två första månader har verkligen varit spännande läsmånader. 18 böcker har det blivit i januari och februari, men två var riktiga tegelstenar som tog ganska lång tid i anspråk. Mycket skräck har det blivit, vilket jag antar beror på att det är extra roligt att gotta ner sig i skräckträsket när det är mörkt och kallt ute.

Bäst i januari och februari var Styggelsen, med Dark Places och Salem’s Lot inte långt efter. Låt de gamla drömmarna dö hade egentligen en förhandsplats som bäst i januari och det hade den nog blivit om den inte varit så spretig. Vissa av novellerna platsade definitivt in som vinterns bästa läsning.

Sämst var egentligen ingen bok, men den som berörde mig minst var nog Parfymen. Sex böcker i tyskautmaningen har det blivit, vilket är den enda läsutmaning jag tänker följa i år. Annars kommer jag fortsätta som jag gjort i januari och februari, läsa recensionsex och utöver det läsa precis vad som faller mig in!

Läslistan för januari och februari:
Styggelsen – Amanda Hellberg
Birdman – Mo Hayder
Offerrit – Johannes Källström
Reckless – Cornelia Funke
Parfymen – Patrick Süskind
Låt de gamla drömmarna dö – John Ajvide Lindqvist
Utrensning – Sofie Oksanen
Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött – Alex Schulman
I skuggan av min bror – Uwe Timm
Döden på en blek häst – Amanda Hellberg
Cap Esterel – Tanja Langer
Skymningsinferno – Sjón
Sharp Objects – Gillian Flynn
Ingen fara – Selma Mahlnknecht
Drakryttaren – Cornelia Funke
Salem’s Lot – Stephen King
Underfors – Maria Turtschaninoff
Drood – Dan Simmons

0 reaktioner på ”Läst i januari och februari

    1. Stephen King är väldigt bra, lite som Koontz fast bättre, i min mening 🙂 Jag har läst Phantoms, Sole Survivor, Blixtsken, The Taking, The Face, From the corner of his eye, Psykopaten, och Whispers. Psykopaten är hans bästa, tycker jag. Vilka har du läst?

Kommentera