Läst i juli 2019 och TBR för augusti

I juli kom äntligen både solen och semestern. Min semester i år har varit helt oplanerad, vilket på något sätt har varit fantastiskt skönt. Ibland orkar en inte planera något, än mindre genomföra det. Under de veckor som varit har jag mest solat, badat och tränat. Och läst, åtta böcker har det blivit – flera ur min sommarläsningshög men också en oväntad facklitterär bok och en mycket fin hästbok. På bilden saknas Selamlik av Khaled Alesmael och Love and Resistance: out of the closet into the Stonewall Area som jag fick lämna tillbaka till biblioteket, samt ljudboken Krigens barn av Per Anders Fogelström.

Bäst i juli

Bästa läsningen i juli var utan tvekan de 660 sidorna ren magi av V. E. Schwab: A Conjuring of Light, tredje och avslutande delen i trilogin Shades of Magic som inleds med A Darker Shade of Magic. De senaste årens utgivning har varit en fest för YA-fantasy- älskare och Schwabs böcker är de absolut bästa jag läst i genren på länge.

Att läsa i augusti

I augusti ger jag mig på den tjockaste boken i min sommarläsninghögA feast for Crows av George R. R. Martin som är fjärde boken i A Song of Ice and Fire, mer känt som A Game of Thrones. Läsningen av den här serien har länge varit kluven för mig. Jag älskar att det är så episk fantasy, jag älskar många av karaktärerna. Jag är dock trött på att det måste vara så våldsamt och avskyr det ständiga kvinnohatet. Efter varje bok tänker jag att ”det här var den sista”, ändå har jag svårt att inte börja på nästa bok i serien. Har du läst serien? Har du någon annan bok du är lika kluven inför?

Kommentera