Läst i maj

Maj blev nog (förhoppningsvis) årets bottenrekord i lässtatistiken, jag har dragits med en lässvacka och bara fem ynka böcker har det blivit – som tur är har det med ett undantag varit strålande bra böcker!

Den vite ryttaren – Bernard Cornwell
Kollektivt självmord – Arto Paasilinna
Baba Jaga la ett ägg – Dubravka Ugresic
Jellicoe Road – Melina Marchetta
Full dark, no stars – Stephen King

5 lästa böcker
1 ungdomsbok
1 bok läst på engelska
1 skräckbok, tillika 1 novellsamling
1 bok läst i Projekt Kill Hyllvärmare, 1 i Mytserie-utmaningen och 1 i den nordiska läsutmaningen.

Sämst denna månaden var Den vite ryttaren som egentligen inte var dålig men som lämnade mig ganska oberörd.

Bäst är väldigt svårt att säga eftersom resterande fyra böcker var otroligt bra. Men det står nog mellan Jellicoe Road och Full dark, no stars.

6 reaktioner på ”Läst i maj

 1. Jag läste äntligen ut ”Fem pärlor till Jungfruns krona: Dottern” av Maria Gustavsdotter (den var inte dålig eller ens svårläst, men ack så bedrövlig, så det tog ett tag för mig att läsa ut den) samt ”Tecknens rike” av Cecilia Lindquist. Men jag har också läst ”Siden, sammet, trasa, lump” av Solveig Olsson-Hultgren och ”Tomtar, häxor och Mårten Gås” av May Bylock.

  1. Ja, böcker kan ju vara svåra att läsa även om de inte är dåliga! Jag blir intresserad av den serien, kommer nog läsa den någon gång.

   Maj Bylock är ju bara helt underbar! 🙂

 2. Det ska bli väldigt spännande att läsa rec på Full dark, no stars sen (om du kommer skriva en så klart). Klappar på den här dagligen nästan 🙂 Sen skit samma om man har lässvacka om böckerna man läst är fantastiska. För då har man ju i alla fall gjort det bästa av den lästid man haft 😀

  1. Jadå recension kommer 😀

   Ja men visst är det så, det hade ju varit mer deprimerande om man bara läst några böcker och de var dåliga 🙂

Kommentera