Läst i mars 2017

I februari läste jag fem böcker, lika många i mars även om det kändes som fler. Kanske för att många av dem gjorde ett så starkt intryck, både på gott och ont.

Thin Air – Michelle Paver
Pennskaftet – Elin Wägner
Ordbrodösen – Anna Arvidsson
I bergets hjärta – Mårten Sandén
Tre starka kvinnor – Marie NDiaye

5 böcker lästa
2 ungdomsböcker
1 bokcirkelbok
1 fantasy och 1 skräck

Länder jag besökte i mars var Sverige/Danmark, Frankrike/Senegal och Nepal, av författare från Sverige, Frankrike/Senegal och England.

Månadens mest efterlängtade var Thin Air av Michelle Paver och den höll för hajpen, även om den var långt ifrån det jag hade förväntat mig.

Jag måste, ganska motvilligt, säga att månadens besvikelse var I bergets hjärta av en av mina favoritförfattare i tweens-genren, Mårten Sandén. Alldeles för mycket exotifierande och främmandegörande av Norrland, mycket mer om det senare här på bloggen.

Månadens största intryck gjorde månadens bokcirkelbok i min feministiska bokcirkel, Tre starka kvinnor. Även den här boken kommer jag skriva mycket mer om, sen.

Jag läste många bra böcker den här månaden men månadens bästa var ändå Pennskaftet. Läs den här klassikern, om ni inte redan gjort!

Med det sagt så har jag endast underlåtit att nämna Ordbrodösen, som jag utnämner till månadens överraskning. Fantastiskt bra debut.

1 reaktion på ”Läst i mars 2017

Kommentera