Läst i mars

Det blev lika många böcker lästa i mars som i februari, men de i mars har nog i snitt varit något tjockare så fler sidor har det blivit även om det varit födelsedag x2 i hemmet, New York- resa och Smålandsresa. Många bra böcker – och ett riktigt bottennapp.

Tankar från sängkanten – Marian Keyes
Det sista kungadömet – Bernard Cornwell
Brudkronan – Sigrid Undset
Husfrun – Sigrid Undset
Korset – Sigrid Undset
Havsmannen – Carl-Johan Vallgren
The Lake of Dead Languages – Carol Goodman
Breakfast att Tiffany’s – Truman Capote
Hjärtats mörka flod – Dean Koontz

9 lästa böcker
Ingen ungdomsbok
2 böcker lästa på engelska
1 tegelsten
4 historiska romaner, 1 skräck och 1 novellsamling
3 böcker lästa i hyllvärmarutmaningen men ingen i mytserieutmaningen

Sämst i mars var Hjärtats mörka flod – sågning kommer. Bäst är (som vanligt) lite svårare men Kristin Lavransdotter och Havsmannen slåss helt klart om förstaplatsen. Kanske att Kristin Lavransdotter kniper den eftersom jag fortfarande inte riktigt smält Havsmannen. Hursomhelst är The Lake of Dead Languages bubblare även om jag hade en hel del invändningar mot den. Stämningen! Också Breakfast at Tiffany’s får vara bubblare.

Hur har din läsmånad sett ut?

19 reaktioner på ”Läst i mars

 1. Breakfast at Tiffany’s älskade jag när jag var yngre, den är fortfarande en favorit för den här det där magiska över sig då den har varit älskad och tummad och bara helt jagkanintelevautanden. då är den extra fin och minnesvärd.

 2. Breakfast at Tiffany’s älskade jag när jag var yngre, den är fortfarande en favorit för den här det där magiska över sig då den har varit älskad och tummad och bara helt jagkanintelevautanden. då är den extra fin och minnesvärd.

  1. Jag tror inte att någon bok är ”självklar för alla”. Olika människor har olika smak.

   1. Visst är det så! Ingen bok är självklar för alla men vissa böcker tilltalar en bredare publik än andra. Det är ju olika 🙂

 3. ”Massor av serier”, kan min månad sammanfattas med. Får nog köra en bloggvecka med serietema snart för att skriva av mig om dem. 😉

 4. ”Massor av serier”, kan min månad sammanfattas med. Får nog köra en bloggvecka med serietema snart för att skriva av mig om dem. 😉

 5. Jag brukar ha en skönlitterär bok och en facklitterär bok i gång samtidigt. Just nu är min skönlitterära bok ”Fem pärlor till Jungfruns krona: Dottern” av Maria Gustavsdotter, som jag redan har skrivit om i kommentarer på den här bloggen, och min facklitterära bok är ”Tecknens rike” av Cecilia Lindquist, som handlar om de kinesiska skrifttecknens historia.

  1. Jag brukar också slalomläsa, men har aldrig tänkt på att varva skönlitterärt och facklitterärt. Det är ju en tanke!

 6. men wow, vilken månad ändå! En hel del riktiga klsassikre och höjdare. Inte läst något alls av Vallgren (skäms) men kommer inte bli den här i så fall. Läst för mycket om våld mot djur i den så håller mig borta. Finns tillräkligt med andra bra böcker jag är sugen på för att jag ska utsätta mig för det.

  1. Ja, det var en bra månad 🙂

   Ja alltså, det är inget återkommande våld mot djur i boken utan det är en riktigt fruktansvärd scen men det räcker ju. Man förstår dock långt innan när den kommer så det går att hoppa över.

   Men om du vill läsa Vallgren så tycker jag du ska börja med Den vidunderliga kärlekens historia för det är hans absolut bästa! Kunzelmann & Kunzelmann är också bra liksom Nomaderna, men Den vidunderliga… är en helt fantastisk bok!

 7. men wow, vilken månad ändå! En hel del riktiga klsassikre och höjdare. Inte läst något alls av Vallgren (skäms) men kommer inte bli den här i så fall. Läst för mycket om våld mot djur i den så håller mig borta. Finns tillräkligt med andra bra böcker jag är sugen på för att jag ska utsätta mig för det.

Kommentera