Läst i november 2020 och TBR för december

November 2020, månaden som började likna mars 2020. Inte bara i väder, utan kanske mest i känslan av ångest som följer i den här pandemins spår. Sommaren var ett så fint avbrott, det var lättare att umgås (utomhus, med avstånd), men när kylan kommer och siffror av smittade ökar tvingas vi förstås isär och in igen. Det är ett måste, men det är inte roligt. Jag har mest läst barnböcker i november, för det är där jag hittar min största trygghet. Hösten 2020 har varit en fin säsong för barnboksutgivningen, jag har inte ens hunnit med.

Bäst i november 

Jag läste många fina böcker i november, de som jag minns bäst i efterhand är så olika att de får vara med båda två. Jag älskade att hänga med Ödesryttarna igen, Spökhistorier från Jorvik var precis så fängslande och läskig som en tråkig novembermånad behöver. Jag älskade också Felix Ever After, en underbar och färgsprakande YA-karamell med en stor bit mörker och svårigheter, så som de bästa YA- romanerna är. En bok som behövs så förtvivlat mycket och som berättar historier som sällan får komma till tals. Läs den, ge den som inköpsförslag till ditt bibliotek så att fler kan hitta den! Recension kommer.

TBR i december

I december läser jag ÄNTLIGEN These Witches don’t burn, som jag längtat efter att slå mig till ro med den! YA, olycklig kärlek, ondska, lesbiska häxor och Salem, kan det blir bättre?

Kommentera