Läst i september

Jag är nog lite trött efter bokmässeståhejet, jag döpte det här inlägget till ”läst i oktober” först. Inte för att det har blivit så särdeles mycket läst i september – jag har flyttat till Umeå, börjat plugga och varit på bokmässa och ingen av de sakerna är väl direkt läsfrämjande, om man säger så. Men några böcker har det blivit!

Mayafolkets hemlighet – Kim M. Kimselius
Levande skuggor (del 2 i Reckless) – Cornelia Funke
Fröken Smillas känsla för snö – Peter Høeg
Hitta Violet Park – Jenny Valentine
Mysrys – Kim M. Kimselius
Angivarna – Bret Easton Ellis
Tio stationer – Jenny Valentine

7 lästa böcker
5 ungdomsböcker
1 novellsamling och 1 kortroman
1 bok läst i den nordiska läsutmaningen, 1 läst i hyllvärmarutmaningen men ingen i mytserieutmaningen.

Bäst den här månaden var Levande skuggor med Hitta Violet Park inte långt efter.

Sämst var Angivarna, tyvärr känns det lite som att det kan ha berott på översättningen men jag tror ändå inte att det är Bret Easton Ellis bästa, direkt.

8 reaktioner på ”Läst i september

  1. Sju böcker på en månad är nog mer än vad de flesta läser ändå, så du kan vara nöjd. Själv läser jag just nu ”Nya tider” av Solveig Olsson-Hultgren” som skönlitterär bok och ”Varulvar, vampyrer och andra läskiga varelser” av Nicolas Jacquemot som facklitterär bok.

      1. Jag vet ju det. Men i min familj är vi inte så förtjusta i sådant. Så det är nästan lite konstigt att jag lånade den här boken.

Kommentera