Läst i september 2019 och TBR för oktober

Hela hösten 2019 har varit lite som ett svart hål. Jag har varit förkyld i omgångar och däremellan trött och hängig, inte orkar träna och därför blivit ännu tröttare. En ond cirkel svår att ta sig ur. Kanske är det därför läsningen har blivit lidande i september. Jag har påbörjat fler böcker än jag avslutat. Men de få jag läst, har varit mycket fina.

Bäst i september
Det är svårt att välja en, så jag gör inte det. September hade något av ett poetiskt tema, jag läste två nya diktböcker av fantastiska författarna Mårten Melin och Lena Sjöberg, klassade för 9-12 år men som kan läsas även av alla vuxna. Mårten Melin beskriver kärlek och sorg i Min längtan kvar med så få men så träffsäkra ord att jag själv blir mållös. Lena Sjöberg väcker så många känslor med Min syster är ett spöke att jag inte riktigt vet vad jag ska göra av alla.

Men september månads största känslostorm var All The Bad Apples av Moïra Fowley-Doyle. Tårar, ilska, förundran. En recension av den kommer.

TBR för oktober
Varje månad brukar jag välja ut en bok ur min att läsa-hög, för att verkligen lägga fokus på en bok och faktiskt läsa den. Det brukar fungera. I september skulle jag läst The Dark Forest men jag kom inte så långt, jag tror att jag just nu slalomläser så många böcker att jag inte lyckas koncentrera mig på någon. I oktober blir mitt mål ett annat, att läsa ut alla böcker jag slalomläser just nu – för att hitta läsglädjen och koncentrationen igen utan att bli stressad av alla projekt.

Böcker jag slalomläser just nu:

Kommentera