Läsutmaningar 2018 – att läsa världslitteratur

Den tredje läsutmaningen jag tog mig an 2018 var att läsa världslitteratur. Precis som med facklitteraturen är det böcker jag gärna vill läsa men sällan tar mig tid till. Jag ville från början egentligen fokusera på fantastisk – skräck, sciencefiction och fantasy, men hade så många böcker på lager och hyllvärmare jag ville läsa att de helt enkelt fick gå först. Av min lista med fantastik från olika delar av världen läste jag 2, därför tänkte jag ta med mig utmaningen in på 2019 och kalla den ”Världsutmaningen – fantastisk”! Det blir den enda läsutmaning jag gör 2019 och förhoppningsvis kommer jag läsa minst 15 böcker. Vill du hänga på? Jag skriver om utmaningen i ett eget inlägg efter nyår, kolla in då!

Men först, 2018 års utmaning. Jag läste 15 böcker från 10 länder och 4 världsdelar. Förhoppningsvis lyckas jag läsa något från varje världsdel 2019. Mina favoriter 2018:

 

Världsutmaningen – böcker jag läste med recensioner

Flyga drake (Afghanistan)
Hejdå saker (Japan)
Stål (Italien)
SMS från Soppero– serien (Sápmi)
Alla borde vara feminister (Nigeria-USA)
Historien om Elsa Laula Renberg (Sápmi)
Children of Blood and Bone (Nigeria-USA)
The Handmaid’s Tale (Kanada-USA)
Idag är allt (Jamaica-USA)
Bara dra (Sápmi)
Minnet av vattenFinland
Jag stannar till slutet (Afghanistan-Sverige)
Inte längre min (Sápmi)
Komma & Gå (Ghana-Nigeria-USA)
Homo Sapienne (Grönland)

Kommentera