Läsutmaningar 2018 – Kill hyllvärmare 3.0

2016 och 2017 läste jag färre böcker än vanligt, så 2018 var jag orimligt pepp på att ta mig an några läsutmaningar. Jag ville läsa böcker från världens alla hörn, läsa slut på mina hyllvärmare och läsa icke-fiktiv litteratur – helt enkelt böcker jag är väldigt dålig på att läsa. Med förnuftet i backspegeln hade det såklart varit bättre att ta en åt gången. Jag läste böcker i varje utmaning nästan varje månad, men tre utmaningar åt gången var alldeles för mycket. Nästa år kommer jag hålla mig till en, men vilken det blir berättar jag senare. Först, hur gick det med utmaningarna?

Först ut – det var dags att läsa hyllvärmare igen. De verkar samlas på hög, hur en än gör. Jag började med de här olästa böckerna hemma:

24 böcker, varav jag nu läst 11 och gav bort 1 oläst, har alltså tagit mig igenom hälften och läst/gett bort 1 i månaden. Jag är inte helt nöjd, men ganska. Ett hyllvärmarprojekt åtföljs oftast av ett köpstopp och jag har faktiskt inte köpt en enda bok på hela året – förutom de två jag köpte på bokmässan för att få signerade + två recensionsex jag fick där och så Gamer som jag köpte på Effie Karabudas författarbesök men signerade böcker räknas faktiskt inte, bestämde Lyran på bokmässan. Under 2019 tänkte jag beta ned resten av mina hyllvärmare och inte köpa en enda bok under den tiden – att ha olästa böcker hemma gör mig stressad, samtidigt som jag ju faktiskt vill läsa dem! Hur tänker ni om hyllvärmare?

Kill hyllvärmare 3.0 – böcker jag läste med recensioner:

Barnen från Frostmofjället
Jane, Unlimited
The last beginning
Ett jävla solsken
Tiden är inte än
The Handmaid’s Tale
Tjärdalen
Komma och gå
A darker shade om magic

Flickan med gåvorna
Fallna kvinnor

2 reaktioner på ”Läsutmaningar 2018 – Kill hyllvärmare 3.0

  1. Jag tycker det är svårt med utmaningar numera. De kan inspirera, men just nu stressar de en del också. Har ändå bestämt mig för en till typ av utmaning till nästa år, med hopp om att det ska fungera…

    1. Håller med! Det är lätt att det blir stress istället för inspiration. Tre utmaningar på ett år var för mycket, så 2019 blir det bara en utmaning för mig.

Kommentera