Läsutmaningar 2020 – hyllvärmare, fantastik och ALMA

Min kärlek till läsutmaningar kommer och går. Ibland har jag dedikerat hela min läshög till dem, ibland vill jag bara läsa det som faller mig in. Någonstans tycker jag ändå de är viktiga, just för att utmana invanda läsmönster och få se mer av litteraturvärlden.

Under 2019 hade jag en läsutmaning på gång, det var Fantastik från världen där jag ville läsa fantasy, skräck och sci-fi från andra länder än Sverige, England och USA. Det gick ganska bra, även om en del böcker verkade omöjliga att få tag på. Jag känner mig inte helt färdig med utmaningen så den kommer pågå även 2020, om än i ganska långsam takt. En slags läslista kommer så småningom. Här kan du läsa sammanfattningen av årets utmaning, vilka böcker jag läste och vilka serier jag kommer fortsätta med.

Under 2020 tänkte jag också ägna mig åt några mindre, tidsbestämda utmaningar – kanske ”hyllvärmare i februari” och liknande, för att rensa den astronomiska TBR- högen lite. Något jag velat göra länge är att läsa alla ALMA- pristagare så det bäddar för ”ALMA i april”, inte bara för den knapphändiga allitterationens skull utan förstås för att priset tillkännages då.

Vill du haka på? Vad har du för läsutmaningar 2020?

2 reaktioner på ”Läsutmaningar 2020 – hyllvärmare, fantastik och ALMA

Kommentera