Lika som… deckare?

Igår sträckläste jag uppskattningsvis 200 sidor i Robert Galbraiths nya deckare Career of Evil. Jag gillar den, men det finns också mycket i den som stör mig.

Nästa bok i läshögen är också en deckarförfattare, men den här gången är boken en skräckroman. Men som av en händelse ser det nästan ut att vara samma böcker. Olika motiv visserligen, men färgvalet är… skrämmande likt?

deckare

Vad läser ni idag? Gillar ni Robert Galbraith?

4 reaktioner på ”Lika som… deckare?

 1. De är verkligen lika! Men det är ju egentligen inte så konstigt, särskilt eftersom båda är deckare. Det är ju ett sätt att genom omslaget säga ”Gillade du den boken? Då kommer du säkert gilla den här också”. Kanske väljer man undermedvetet en bok för att den liknar en annan bok som man gillade.
  Jag tycker väldigt mycket om Cormoran Strike-böckerna. Jag läser inte så mycket deckare annars (inte moderna deckare i alla fall) just eftersom de är så lika till handlingen, men Robert Galbraith har något extra tycker jag. Var det något i handlingen som störde dig eller något annat?
  Gillar verkligen din blogg!

  1. Ja, så är det ju, det var egentligen inte så mycket kritik utan mer en lustig iakttagelse. Samtidigt dras jag nog mer mot omslaget om det är lite speciellt gjort. Jag gillar också de här böckerna och läser heller inte så mycket deckare 🙂
   Jag vet inte riktigt vad det är jag inte gillar, har lite svårt att sätta fingret på det! Lite klyschiga beskrivningar av gärningsmannen tycker jag (har dock inte listat ut vem det är än men har mina aningar).

 2. Väldigt lika! Men jag tycker att många deckare på engelska har liknande, generiska omslag. Det SYNS att det är deckare lång väg liksom. Det är nog likadant med svenska deckare – omslagen ska kommunicera något.

  Jag gillar RG. Tycker om att det är en riktig detektiv (och inte en polis), tycker om pusseldeckar-draget även om jag känner mig dränkt i detaljer ibland. men det är så mysigt, och tycker om både Cormoran och fram för allt Robin! Ska bli intressant att se vad dina tankar är när du läst klart. Kände själv att Rowling skrev denna med ett klart tema.

  1. Jag gillar också Robin framförallt! Ska läsa din recension så snart jag knåpat ihop min egen 🙂

Kommentera