Lite mer om 2015, eller statistik jag inte visste fanns

Jag har ju redan sammanfattat bokåret 2015. Valt ut de allra bästa böckerna. Men när Goodreads har vänligheten att upplysa mig om statistik jag aldrig skulle orka med att räkna ut på egen hand men som statistisknörden i mig älskar – ja då kan jag ju inte låta bli att kika på den.

goodreadsDen kortaste boken jag läste var också en av dem som gjorde mest intryck på mig – Vitsvit av Athena Farrokhzad på 71 sidor. Den längsta jag läste var Odinsbarn 662 sidor. Dock tror jag att jag läste den senare fortare än den förra. Spännande hur olika intryck böcker gör på en, hur snabbt eller långsamt en klarar av att läsa dem. Självklart har Goodreads även räknat ut vilket genomsnittligt sidantal böckerna jag läser har – 303 sidor.

6a00d83451b4ba69e20163030939ef970dDen mest populära boken jag läste, hos Goodreads-användare i alla fall, var Eleanor & Park som ytterligare 408 232 Goodreads-användare läst. Jag hoppas att många fler läser den för så bra är den. Den minst populära boken jag läste var De döda kommer från Karelen, som bara 2 till Goodreads-användare har läst. Jag hoppas många fler läser den också för även den älskade jag, om än på ett annat sätt.

Jag har redan kommit fram till att jag läste många bra böcker 2015, och tydligen har jag gett dem bra betyg också. 3,7 var mitt genomsnittliga betyg på böcker 2015 och då är jag ändå oftare snål än generös med betygen. Det är sällan jag ger en bok full poäng.

Det här var det sista inlägget om 2015 års läsning! Nu följer 2016.

2 reaktioner på ”Lite mer om 2015, eller statistik jag inte visste fanns

  1. ÄLSKAR sånt här. Intressant det där med olika intryck, och att läsa en bok i en mer lugn takt inte alls behöver betyda att den är dålig. Tvärtom. Just nu tar jag en paus från The Martian, och då är det ändå en av de bästa böckerna jag har läst på länge (nåja, hittills in i berättelsen i alla fall)

    1. Jag med! Och absolut att det är så. Ofta känner jag att det är just böckerna jag tar mig igenom långsamt som gör mest intryck på mig, kanske för att de ofta tar längre tid att smälta.
      Har varit nyfiken på att läsa The Martian. Kul att den är så bra!

Kommentera