Litteraturåret 2018 och alla små och stora siffror om det

Som vanligt hjälper Goodreads mig på traven när det är dags att sammanfatta årets läsning. Jag har läst många fler böcker än jag trodde och hoppades!

Så här såg mitt läsår ut 2017. 2018 läste jag böcker från 15 länder och 5 världsdelar – fler än förra året! Jag besökte Afghanistan, Japan, Italien, Sápmi, Nigeria, Kanada, Jamaica, Australien, Finland, Ghana, Grönland, Sverige, Storbritannien, USA och Norge. Nästa år vill jag läsa böcker från fler länder och världsdelar.

2018 läste jag 30 274 sidor och 115 böcker.

Kortaste boken var Eric av Shaun Tan på 48 sidor. Längsta boken var A Storm of Swords på 1177 sidor. Medellängden på böcker var 263 sidor.

Den mest populära boken av Goodreads användare jag läste 2018 var Flyga drake som 2 859 020 till personer ocklså har läst. Den minst populära boken var Elsa Laula Renberg – historien om samefolkets stora Minerva som ingen mer än jag markerade som läst på Goodreads. Det är förstås en väldigt smal bok och inte jättevälskriven men ändå otroligt intressant och jag skulle önska att Elsa Laula Renberg fick större uppmärksamhet utanför Sápmi – där hon såklart är ett fantastiskt stort namn.

Jag verkar ha läst många bra böcker för mitt medelbetyg på Goodreads var 3,9/5 – lite högre än förra året. Den av mina lästa böcker som getts högst medelbetyg är A Storm of Swords på 4,54/5.

Med det säger jag hejdå till litteraturåret 2018 och hej till litteraturåret 2019 – jag hoppas på minst lika många fantastiska läsupplevelser!

2 reaktioner på ”Litteraturåret 2018 och alla små och stora siffror om det

    1. Ja visst är den! Det enda jag saknar från Goodreads är vilka länder jag besökt, men det är ju rätt enkelt att räkna ut själv.

Kommentera